Politika

Merkely Béla szerint az 5500 lelépett egészségügyi dolgozó ellenére 25 százalékkal többet bír most az egészségügy, mint decemberben

nyugatifeny.hu

Majd elválik.






A második hullámban körülbelül 2 millió magyar fertőződhetett meg, az elhunytak átlagéletkora pedig 77 év — mondta Dr. Merkely Béla „A Semmelweis küldetés” című online előadásában még decemberben.

 

Akkor úgy vélekedett: az adatok azt mutatják, a szigorító intézkedések hatásosak voltak, hiszen a járvány platón van. Hozzátette: azért is tartotta fontosnak a novemberben bevezetett kormányzati korlátozó intézkedéseknek, mert a magyar egészségügy teherbíró képessége 1000 lélegeztetett beteg körül határozható meg, ekkora és ennél nagyobb számú súlyos állapotban lévő beteget hosszú időn keresztül az ellátórendszer nem bír el.

 

Szeretlek Magyarország megkereste a rektort, hogy érvényesnek gondolja-e még decemberi kijelentéseit. Ennek többek közt azért is van jelentősége, mert az egyre erősödő harmadik hullámban a mai állás szerint

8348 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 844-en vannak lélegeztetőgépen.

 

Ha tehát decemberben a teherbíró képesség 1000 lélegeztetett beteg körül volt, akkor aggodalomra adhat okot, hogy ehhez a számhoz vészesen közeledünk.

 

Merkely egy közleményben azt írta a portálnak szerdán:






„A hazai egészségügy és így a Semmelweis Egyetem teherbíró képességét is jelentősen növeli, hogy az egészségügyi dolgozók elsőként kaphatták meg Magyarországon a védőoltást.”

 

Szerinte ennek köszönhető, hogy bár a brit mutáns veszélyesebb és agresszívabb,

az egészségügyi ellátók a korábbiakhoz képest 20-25 %-kal jobban terhelhetőek.

 

Ehhez képest ma, szerdán jelent meg a 444 riportja arról, hogy minden eddiginél többen kerülnek kórházba a koronavírus miatt, és egyre fiatalabbak a betegek. A kisebb kórházak elkezdtek megtelni, rangsorolni kell, kit engednek intenzívre

(Szeretlek Magyarország nyomán) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top