Politika

DK: Orbánék nemzeti tragédia szélére sodorták az országot

nyugatifeny.hu

A párt arra kéri a miniszterelnököt, hogy fejezze be a hazudozást.






Online sajtótájékoztatót tartott Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője. Az eseménnyel párhuzamosan sajtóközleményt adott ki a párt, amelyet változtatás nélkül közlünk:

 

Mára 10 759 új fertőzöttet találtak az országban, 1174 honfitársunk volt lélegeztetőgépen, 213 ember pedig meghalt a járványban, azaz kevesebb mint 7 percenként vesztettünk el egy honfitársunkat. Utóbbi adat világrekord,

tegnap az egész világon sehol sem halt meg annyi ember lakosságarányosan, mint nálunk.

Az Orbán-kormány tegnap világelsővé tett minket a halálozásban, ez ma a szomorú magyar valóság. A Demokratikus Koalíció felszólítja a miniszterelnököt: fejezze be a nyilvánvaló hazudozást, és nézzen végre szembe a valósággal: onnan, hogy “mindenkit meggyógyítunk”, oda jutottunk, hogy közel 18 ezer ember halt meg eddig a járványban és még nem látszik a vége.

Onnan, hogy “a védekezés sikerét a halálesetek és a megmentett életek számában mérjük”, oda jutottunk, hogy a tegnap világelsők lettünk halálozásban. Ez a kormány járványkezelésének teljes és totális bukása, a dubajozó halálkormány egy nemzeti tragédia szélére sodorta az országot.”

 

A sajtótájékoztató során Arató hozzátette, hogy

ameddig a miniszterelnök ma brüsszelezett, addig szerinte 600 ezer adag vakcina hevert a raktárban felhasználatlanul.

 






A politikus úgy véli, hogy Orbán Viktor teljesen elvesztette a kapcsolatot a valósággal, és a kormány a nemzeti tragédia szélére sodorta az országot.

Onnan, hogy majd mindenkit meggyógyítunk — ahogy a miniszterelnök mondta –,

oda jutottunk, hogy már közel 18 ezer ember halt meg eddig a járványban, és nem látszik még a vége ennek a folyamatnak.

 

A képviselő szerint annak ellenére, hogy a megmentett életek számában mérte a járványkezelés sikerességét, ma már világelsők vagyunk a halálozások számában.

 

Arató szerint a jelenlegi járványkezelés tragédia. Arra kérte a kormányt, hogy nézzen szembe a tényekkel, és az érdemi helyzetből kiindulva kezdje el a járványkezelést.

 

A sajtótájékoztató videója itt tekinthető meg:

(Demokratikus Koalíció/Facebook) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top