Politika

Rejtélyes Vakcina Bizottság dönt az oltási sorrendről hétről hétre, senki nem tudja, kik a tagjai

nyugatifeny.hu

Újabb kérdőjel jelent meg az amúgy sem teljesen átlátható oltási rendszerben.






Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője szombaton a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy “fura” információt “pöttyintett el” neki a kormányzat.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) ugyanis arról tájékoztatta a képviselőt, hogy az oltóanyagok felhasználásáról, azaz, hogy kik és milyen sorrendben kaphatnak oltást, egy bizonyos “Vakcina Bizottság” dönt „hétről-hétre”.

 

Szabó azt írja, erről a bizonyos Vakcina Bizottságnak a létezéséről eddig nem csak neki, hanem az általa megkérdezett szakértőknek, orvosoknak és háziorvosoknak sem volt tudomása.

“Ez az első alkalom, hogy hallunk a „Vakcina Bizottság” létezéséről”

– tette hozzá a képviselő, aki írásbeli választ igénylő kérdést az EMMI-hez, hogy az oltásokról, a járvány alatti praxisközösségek átalakításáról és a háziorvosok anyagi és szakmai megsegítéséről érdeklődjön.

 

Így többek közt azt kérdezte, “miért nem vonják be a háziorvosokat abba a döntésbe, hogy a saját betegeik közül ki és mikor, milyen sorrendben kaphatja meg az oltást”.

 

Hiszen ők ismerik a leginkább a betegeket, így ők tudják azt is, ki az, akinek azonnal szüksége van az oltásra, és ki az, aki a túlélési esélyei miatt esetleg várhat.






 

Szabó szerint ugyanis, ha a háziorvosokat is bevonnák az oltási sorrend összeállításába, “akkor nem kellene tétlenül nézniük, hogy teljesen egészséges, gyógyszert nem szedő negyvenesek előbb kapják meg a vakcinát, mint egy 68 éves szívbeteg”.

 

Szabó kérdéseire Rétvári Bence, az EMMI parlamenti államtitkára azt írta, hogy

az oltási folyamatról a Vakcina Bizottság dönt “folyamatosan hétről hétre”.

 

Rétvári hozzátette azt is, hogy a bizottságnak „tagja a háziorvosok képviselője is, aki javaslatokat és észrevételeket tesz, képviseli a háziorvosok tapasztalatait, aktívan részt vesz a döntések meghozatalában”.

 

A párbeszédes képviselő Rétvári válaszára úgy reagált, szeretné tudni, ki a háziorvosok képviselője, aki jobban képviseli a háziorvosok tapasztalatait, mint maguk a háziorvosok.

“És mit jelent az, hogy „képviseli a tapasztalatait”? Itt nem általános tapasztalatokról beszélünk, hanem konkrét betegekről, mert össze-vissza mennek az oltások, a betegek és a háziorvosok pedig joggal frusztráltak, ráaádásul minden feszültség a végletekig kimerült háziorvosokon csapódik le”

– írta Szabó Tímea, aki további kérdéseket nyújtott be a Minisztériumhoz, hogy bővebb információhoz jusson a Vakcina Bizottsággal kapcsolatban.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top