Politika

Operatív törzs: Nincs semmiféle káosz, jól szervezett oltási folyamat zajlik az országban (+videó)

nyugatifeny.hu

György István szerint a tények makacs dolgok.






“Nem győzelmi jelentésként, hanem tényként szeretném elmondani, hogy Magyarország Európa egyik leggyorsabb oltási sebességét diktálja. A beoltottak száma meghaladja 1,63 milliót, 420 ezren pedig a második oltásukat is megkapták, a lakosság 16,4 százalékát beoltottuk, az uniós átlag 9,4 százalék”

– mondta György István, államtitkár az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

 

Az államtitkár szerint a keleti vakcinabeszerzéseknek köszönhetően több oltóanyagunk van, mint más európai országoknak.

„Magyarország eredménye jó hír, de még jobb hír lenne, ha több vakcina is érkezne Brüsszelből” – mondta.

 

Az idősek közül eddig 1,8 millióan regisztráltak a védőoltásra, közülük kb. fele kapta meg az oltást – közölte az államtitkár, hozzátéve, a következő 3-4 hétben is az idősek oltását tartják a legfontosabb feladatnak.

 

Az eddig a regisztrált 65 felettiek 65 százalékát sikerült beoltani. A következő egy oltási hétben pedig folytatódik az oltásuk a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon, emellett most esedékes a februárban beadott kínai vakcinák második körös oltása is.

Így ha mindenki elmegy az oltásokra, a következő egy hétben 215 ezer ember beoltására lesz lehetőség – összegezte György István.

 

Az államtitkár bejelentette az eddig használt oltópontok mellett hamarosan munkába állítják a magyar Honvédség oltóbuszait is, amelyet elsősorban kistelepüléseken szeretnének használni. Ennek kidolgozása most van folyamatban.

 

György elmondta, Magyarországon nem az oltópontokból, hanem a rendelkezésre álló vakcinamennyiségből van hiány, ezért az önkormányzatokat arra kérik, hogy nem oltópontokat hozzanak létre, hanem segítsék az oltási folyamatban a háziorvosok adminisztrációját.

 






Az államtitkár szerint “a tények makacs dolgok”, és átoltottság tekintetében Magyarország áll a második legjobban az Európai Unióban, csak Málta előz meg minket, Németországban pedig már a magyar modell átvételére készülnek.

„Nincs semmiféle káosz, jól szervezett oltási folyamat zajlik” – jelentette ki a politikus.

 

György István után Müller Cecília vette át a szót, aki elmondta, “elemi erővel tombol a járvány Magyarországon”. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adatai szerint már az esetek szinte 100 százalékéban a brit vírusmutáns terjed az országban.

 

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarországon az elmúlt 24 órában követelte a legtöbb, 252 áldozatot a koronavírus-fertőzés Müller Cecília arról beszélt, hogy arra kér mindenkit, hogy tartsa be a járványügyi szabályokat, “ne azért, hogy azokat valaki bevasalja, hanem azért, mert kötelességünk magunkat és egymást megvédeni”.

 

Az egészségügyi ellátórendszer leterheltségével és azzal kapcsolatban, hogy már közel 12 ezer fertőzött beteg van kórházban Müller úgy fogalmazott, “nincs az a munkaerő-mennyiség, tudás, rengeteg szorgos kéz, ami elegendő lehet egy pandémiában”. A tisztifőorvos szerint sok a súlyos beteg, és sok olyan fiatal is kórházban van, akinél nem találnak alapbetegséget.

 

“Ezért ilyenkor mindig többleterőre van szükség, ezért be is vetünk minden lehetséges munkaerőt, akár szakértelmet, akár segítő kezeket, a katonaság és az önkéntesek révén egyaránt” – mondta Müller feltehetően azzal kapcsolatban, hogy hétfő reggel a Magyar Orvosi Kamara regionális szervezetei önkénteseket toboroztak a Covid-osztályokra.

 

“Nem is gondolnánk, hogy azzal az egyszerű ténnyel, hogy nem fertőződünk meg, (…) mennyit tettünk tettün, azért az egészségügyi ellátórendszerért, amely most emberfeletti munkát végez” – jelentette ki a tisztifőorvos, aki szerint habár sokszor nem látjuk az összefüggéseket, ez a kérdés egészen a lélegeztetőgépekig mutat.

 






“Kérem, mindenki gondolkozzon el, és vegyük nagyon komolyan a járvány jelenlegi szakaszát” – hangsúlyozta Müller Cecília.

 

A teljes videót itt tudod megnézni:




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top