Politika

Trócsányi László úgy tudja, a Fidesztől megszabaduló Néppártból hiányzik a sokszínűség és a jövőkép

nyugatifeny.hu

Szerinte a Fidesznek újra kell élesztenie az európai politikát.






“Az Európai Néppárt (EPP) a külső kihívásokkal szembenézve egyre kevésbé képes hű maradni értékeihez, és egyre kevésbé képes új elképzelések befogadására” – jelentette ki Trócsányi László fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő az Euractiv című brüsszeli hírportálon megjelent Válaszúton a Fidesz és az EPP című írásában kedden.

 

Trócsányi László közölte,

az EPP-ből hiányzik a sokszínűség és a jövőkép. Szerinte, ha a pártcsalád nem gondolja újra az európai politikában játszott szerepét, a baloldal felé fog elmozdulni.

 

Az elmúlt évtized során az EPP fősodorja egyre kevésbé képes hűnek maradni a kereszténydemokrata elvekhez, illetve befogadni a saját politikai pártcsaládján belüli különböző elképzeléseket. Az EPP figyelmen kívül hagyja a tényt, hogy az eltérő múltbeli tapasztalatok és elvárások azt eredményezik, hogy a tagállamok teljesen eltérően ítélik meg az európai integráció kérdését – hangsúlyozta.

 

“Sajnálatos módon Európa újraegyesítése óta az EPP-fősodor számára nehézséget okoz, hogy befogadó viták pluralista színtere legyen” – fogalmazott Trócsányi, hozzátéve Európa ereje mindig a sokszínűségben rejlett, az EPP többsége azonban elmulasztotta, hogy éljen ezzel.






 

Trócsányi szerint míg Magyarország az európai keresztény értékek védelmére törekszik, egyre inkább a baloldal és az EPP-többség támadásainak célpontjává vált a “jogállamiságnak” nevezett elvont ideológiai értékek miatt.

 

Ha az EPP nem gondolja újra európai politikai szerepvállalását, hamarosan teljesen beolvad a baloldalba.

A Fidesznek azonban fel kell élesztenie a kereszténydemokrata hagyományt, és ennek megfelelően kell újraszerveznie az európai politikát

– hangsúlyozta az EP-képviselő.

 

Mi is beszámoltunk róla, hogy Novák Katalin, családügyi miniszter, a Fidesz külkapcsolatokért felelős igazgatója csütörtökön egy rövid Twitter-bejegyzésben jelentette be, hogy a Fidesz az Európai Néppárt parlamenti frakciója után magából a Néppártból is kilép.

 

Trócsányi szerint a Fidesz azért döntött úgy, hogy kilép az Európai Néppártból, mert az EPP működési szabályzatának módosításait a demokratikus normáktól való jelentős eltérésként értékelték, valamint úgy gondolták, a jelenlegi járványhelyzetben a róluk szóló vita és szavazás rosszul időzített és helytelen volt.

(via mti) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top