Politika

DK: Bíróság előtt fogjuk elszámoltatni Orbánékat a harmadik hullám nemzeti tragédiájáért (+videó)

nyugatifeny.hu

A párt szerint 20 ezer halott után eljött az ideje annak, hogy a felelősökről is beszéljünk.






“Ma újabb fekete nap jött el azzal, hogy mindössze 24 óra alatt 302 magyar ember halt meg a járványban. Tegnap kevesebb mint öt percenként vesztettük el egy-egy honfitársunkat.

 

Habár a DK a járvány kezdete óta arra törekszik, hogy megoldást és ne felelőst keressen, eljött az ideje annak, hogy a világ legrosszabbul védekező kormányának felelősségéről is beszéljünk”

– mondta Arató Gergely, a DK országgyűlési képviselője a párt szerdai sajtótájékoztatóján, hozzátéve, a DK szerint a kormányváltás után “el kell számoltatni, felelősségre kell vonni azokat a politikai vezetőket, akik harmadik hullám nemzeti tragédiájáért felelősek”.

“Orbán Viktornak, Gulyás Gergelynek, Kásler Miklósnak és Pintér Sándornak bíróság előtt kell majd felelniük azért a tragédiáért, amit a harmadik hullámban okoztak.

 

Bíróság előtt kell felelniük azért, hogy a harmadik hullámban messze a legrosszabb védekezésben magyar emberek tízezreinek a haláláért felelősek.

 

Ahogy azoknak is börtönben van a helyük, akik fegyverrel ölnek, úgy azoknak is felelniük kell a tetteikért, akik csapnivaló kormányzással, rosszabbnál rosszabb döntésekkel és a tíz év alatt szétvert egészségüggyel ölnek meg embereket”

– jelentette ki Arató.

 






Hozzátette, a DK nem fogja hagyni, hogy a politikai vezetők az egészségügyi dolgozók mögé bújjanak, ezért a jogállami keretek között, független bíróság előtt kell majd elszámolniuk, “mindazzal, amit tettek és mindazzal, amit elmulasztottak megtenni a járvány ideje alatt”.

 

“Mindenkivel osztozunk a gyászban, de éppen ezért nem feledkezhetünk meg az igazságtételről és a felelősökről sem” – zárta a sajtótájékoztatót a DK-s képviselő.

 

A teljes videót itt tudod megnézni:




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top