Politika

Bemutatta a Partizán az SZFE elfoglalásáról szóló dokumentumfilmet (+videó)

nyugatifeny.hu

Egy hetes csúszás után most elérhetővé vált az egyetemfoglalásról szóló film.






Péntek délután a Partizán bemutatta a Színház- és Filmművészeti Egyetem elfoglalásáról szóló Hülye fiatalság című másfél órás dokumentumfilmet.

 

Az SZFE elfoglalásáról szóló film bemutatója egy héttel ezelőtt még bizonytalan volt, a Partizán ugyanis azt közölte, hogy a FreeSZFE „betiltotta” a tüntetőkről szóló filmjét, így azt mégsem mutatják be.

 

“A mai napon a FREE-SZFE közösség azt a döntést hozta, hogy a filmünk közléséhez nem járul hozzá. Ennek a döntésüknek nem kellene semmilyen kötelező érvénnyel bírnia a Partizán szerkesztőségi működésére és autonómiájára nézve, mi azonban mégis azt a döntést hoztuk, hogy a közösség döntését megértjük”

– írta március 26-án a Partizán.

 

Hozzátéve: az SZFE autonómiájáért tüntetők közösség kérésének „nincs jogi megalapozottsága”, de mivel nem akarnak konfliktusba keveredni velük, ezért ideiglenesen elállnak a film közlésétől.

 






A Free Szfe közössége később úgy reagált a Partizán közleményére, hogy nem betiltásról van szó, hanem arról, hogy nem jutottak egyezsége a film szereplőivel a szereplésről, márpedig a szereplők beleegyezése (joglemondó nyilatkozata) szükséges lenne a bemutatáshoz.

 

A jelek szerint a nézeteltérés megoldódott, a Partizán Youtube-csatornáján ugyanis elérhetővé vált a film:




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top