Politika

Lázár nekirontott az Európai Bizottságnak: Kifejezetten hibáztatom Brüsszelt a magyar életekért

nyugatifeny.hu

A keleti vakcinák szerinte 600 ezer magyar életét mentették meg, a nyugati vakcinák miatt 20 ezer magyar halt meg.






“Életveszélyes döntést hoztak azok a politikusok, akik Brüsszelre bízták magukat. Nekünk Magyarországon és Hódmezővásárhelyen is fideszeseknek az emberi élet az első”

– mondta Lázár János a Rádió 7-nek adott interjújában, amelyben többek között a brüsszeli járványkezelésről kérdezték.

 

A volt kancelláriaminiszter szerint az Európai Bizottság döntései miatt “ma európai polgárok halnak meg”, mert nem jutottak időben vakcinához. Itt példaként az EU-ból távozó Nagy-Britanniát hozta fel Lázár, mondván a szigetországban már a lakosság fele megkapta az oltóanyagot.

 

“Ha Nagy-Britannia az Európai Unió tagja maradt volna, akkor bizton állíthatjuk, hogy sokkal több brit állampolgár halt volna meg az elmúlt hetekben”

– vélekedett Lázár.

“Én Brüsszelt kifejezetten hibáztatom az európai életekért, a magyar életekért és a magyar választók veszélybe sodrásáért” – jelentette ki.

 

Szerinte Brüsszelben “teljes az irányítási káosz”, így Magyarországnak az az egyetlen lehetősége maradt, hogy máshonnan, így Kínából, Oroszországból és Indiából is beszerezzen vakcinákat. A volt hódmezővásárhelyi polgármester szerint ezért nem a keleti vakcinák léte, hanem a nyugati vakcinák hiánya az igazi probléma.

“A keleti vakcinák eddig 600 ezer magyarnak mentették meg az életét, a nyugati vakcinák miatt pedig 20 ezer magyar vesztette életét”

– jelentette ki Lázár János.

 






Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke március 26-án jelentette be, hogy a második negyedévben közel másfélszer annyi oltást kap az EU, mint eddig összesen.

 

Így június végéig 305 millió kétdózisú és 55 millió adag egydózisú vakcina lesz csak azokból az oltásokból, amelyeknek már van uniós forgalombahozatali engedélye. Ezekkel 207,5 millió európait lehet teljeskörűen beoltani, amelyhez hozzá kell még számítani az első negyedévben beoltott 44 millió embert – közölte Von der Leyen.

 

Magyarországra pedig kedden újabb, több mint 165 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett. Ezzel együtt a Magyarországra szállított vakcina adagok mennyisége már megközelíti az 1,5 milliót.

(Rádió7/24.hu nyomán) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top