Politika

Retteghet Orbán: Az Európai Bizottság alelnöke bejelentette, hogy még idén bevethetik a szankciókat a magyar kormány ellen

nyugatifeny.hu

Nem kényelmesedhet el a kormányfő.






Interjút adott a Spiegel nevű német újságnak Vera Jourová, az Európai Bizottság értékekért és átláthatóságért felelős alelnöke. Ennek során az európai uniós jogállamisági kérdésekről esett szó.

Igenis baj van a magyar jogállammal,

tessék csak arra gondolni, hogy mi van a sajtószabadsággal, és mennyire korlátozzák a civilek lehetőségeit. Hiszen ily módon a demokrácia lényeges kellékei nincsenek meg” — fejtette ki Jourová. Hozzátette, a korábban elhangzó állításaiért óriási támadások érték a magyar kormány részéről.

 

Az Orbán Viktor vezette kabinet még magyarellenességgel is megvádolta az uniós tisztségviselőt. Elmondta, hogy ez egyáltalán nem igaz, ugyanis a volt Csehszlovákiában felnövő állampolgárként számára Magyarország a szabadságot testesítette meg. Hozzátette, jó volna, ha az ország most is példát mutatna a világnak.

 

Vera Jourová türelemre intett a jogállamisági alapelvek alkalmazásával kapcsolatban, ugyanis Magyarország és Lengyelország vétója nyomán meg kell vizsgálnia az Európai Unió Bíróságának a törvény jogszerűségét. Fontos a vizsgálat, hogy semmi jogi akadály ne legyen a kérdésben. A hatóság a második félévben hoz döntést, és

év végén megkezdődhet a szankciók alkalmazása.

 






Az EB alelnöke elmondta, nem csupán Magyarországon és Lengyelországban vannak gondok, azonban jelenleg ezen két ország ellen zajlik a 7-es cikkely szerinti eljárás. Kijelentette, mindkét kormány meg fogja érezni az új mechanizmus hatásait, és ez

olyan nehéztüzérséget jelent majd, amit ez idáig nem lehetett bevetni.

 

(Népszava nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top