Politika

Megerősítették: További rengeteg Pfizer-vakcina érkezik Magyarországra az uniós beszerzésből

nyugatifeny.hu

Már 1,7 millió jött, és minden héten küldenek újabb negyedmilliót.






Az április 7-én érkezett újabb 250 ezer Pfizer–BioNTech-vakcinával a vállalat által Magyarországra szállított vakcinadózisok mennyisége megközelíti az 1,7 millió adagot – közölte a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. az MTI-vel.

 

A mai immár a 16. magyarországi szállítmány a két vállalat által fejlesztett oltóanyagból.

 

A két vállalat 2021 elején kiemelt figyelmet fordított gyártási kapacitásainak megerősítésére és bővítésére, mivel a cél, hogy a növekvő globális igénynek megfelelve idén több mint 2 milliárd koronavírus-vakcinát gyártsanak és szállítsanak világszerte – írták.

 






Magyarországra az első negyedévre vállalt teljes vakcinamennyiséget a Pfizer leszállította, 2021 második negyedévétől, azaz áprilistól pedig tovább növeli az országba szállított vakcinadózisok számát, így csak áprilisban 1 millió újabb adag Pfizer–BioNTech-vakcina érkezik Magyarországra.

 

Magyarországra a legtöbb vakcinát (1,7 millió adagot) a Pfizer küldte, a Sinopharm 1,1 milliót szállított, és a kínaitól sokaknál még a második adag után sem termelődött elég antitest.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top