Politika

Müller Cecília: Nem koronavírusban hunyt el a nyolchónapos csecsemő, aki szerepelni fog az áldozatok között (+videó)

nyugatifeny.hu

A kisbaba halálához egy baktériumos fertőzés vezetett a tiszti főorvos szerint.






“Egy nagyon szomorú, tragikus hírt is közölnem kell a mai napon, hiszen meg fog jelenni az elhunytak listájában egy nyolchónapos csecsemő is. Kifejezetten szeretném hangsúlyozni, hogy nem koronavírus-fertőzésben halt meg ez a csecsemő.

Egy meningococcus baktérium okozta, vérmérgezésben hunyt el ez a kisbaba. Tekintettel arra, hogy a környezetében sokan fertőzöttek koronavírussal, ezért igazoltuk nála is a fertőzés tényét.

 

Ugyanakkor egyértelműen kimutattuk a meningococcus kórokozót, ami nagyon sokszor súlyos és különösen gyorsan zajlik különösen fiatal korban, akár csecsemőknél is”

– mondta Müller Cecília az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján. Hozzátette, ez a megbetegedés ritka, de kiszámíthatatlan a kimenetelű.

 

Egyik ismert fajtája az agyhártyagyulladás, a másik formája, amikor teljesen egészséges immunrendszerű fiatalt támad meg a baktérium, illetve egy kevésbé fejlett immunrendszerű csecsemőt, mint ebben az esetben is.

 

Ekkor nagyon sok szervet érint a megbetegedés, ami gyors lefolyású, és akár halálos kimenetelű is lehet. Ha azonosítják ezt a kórokozót – mivel ragályos betegségről van szó – antibiotikumos kezelésben részesítik.

 






Elmondása szerint az elhunytak listájára a csecsemő azért került fel, mert kimutatták nála a koronavírust, noha ez nem okozott nála tüneteket, és nem ez volt a halál oka.




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top