Politika

Lebukás: Matolcsy fiának luxusautóit fotózták le egy közpénzből közcélokra megvásárolt villa kertéjében (+videó)

nyugatifeny.hu

Csak nem beköltözött az 1,3 milliárdból vásárolt palotába?






Matolcsy Ádám, az MNB elnökének fia luxusautókat gyűjt, nemrég pedig ezeket az autókat fotózták le egy MNB-alapítvány által 1,3 milliárdért vásárolt luxusvilla kertjében — derült ki a Partizán szombati videójából.

 

Gulyás Márton a videó elején arra hívja fel a figyelmet, hogy a Pallasz Athéné-alapítványokat arra hozta létre annak idején a Magyar Nemzeti Bank, hogy azokba a devizahitelek forintosításából származó többszáz milliárd forintnyi nyereséget kimenekítsék.

 

Ennek érdekében rengeteg nagy értékű ingatlant is vásároltak az alapítványok, többek közt a 12. kerületi Mátyás út és Alkony utca sarkán található luxusvillát.

Ez egészen véletlenül Matolcsy György szomszédságában található, és 1,3 milliárd forintnyi adófizetői pénzbe került.

 

Úgy volt, hogy itt hozzák majd létre az alapítvány képzési- és tudományos kutatási központját, az alapítvány pedig akkor úgy fogalmazott: a Pallasz Athéné Alapítvány által kezelt ingatlanok a nemzeti célokat szolgáló közösségi vagyont gyarapítják.

 

A villában képzések és tudományos kutatások a mai napig sem zajlanak, azt ugyanis 2019 végén eladták a Seven House nevű, ingatlanforgalmazással foglalkozó cégnek, ami

a jelenlegi tulajdonos nevét nem árulja el.

 






Gulyás szerint tudható azonban, hogy a villához Száraz Istvánnak, Matolcsy Ádám jóbarátjának is köze van.

A villa kertjében jelenleg Matolcsy Ádámhoz köthető luxusautók parkolnak.

 

Korábban az Átlátszó írt arról, hogy a jegybankelnök fia Porsche 911 típusú autókat gyűjt, minden kétséget kizáróan ezeket a járműveket fotózták le a budai luxusvilla kertjében, ami arra enged következtetni, hogy Matolcsy Ádám életvitelszerűen tárolja ott az autóit.

 

A videót itt tudod megnézni:




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top