Politika

Történelemhamisítással vágott vissza a közmédia megmondóembere az osztrák Orbán-szatírára

nyugatifeny.hu

Humorérzékből és történelemből is egyes.






Mi is beszámoltunk róla, hogy miután a közmédia riportsorozatban támadta be az osztrák Profil újságíróját, aki “kérdésekkel provokálta a Fideszt“, az osztrák lap vasárnap egy sajátos hangvételű szatírát, egy fiktív interjút közölt Orbán Viktorral.

 

A magyar miniszterelnök ebben “Mein Führernek” szólíttatja magát az interjút készítő riporterrel, mondván, “azzal nem lőhet mellé”, majd hozzáteszi azt is, hogy “de ez itt Ausztriában tulajdonképpen nem ismeretlen önöknek“.

 

Az osztrák szatíra ugyanakkor – természetesen – nem nyerte el a közmédia tetszését, így az egyik megmondóemberük, ifj. Lomnici Zoltán hétfőn délután a fideszes Civil Összefogás Fórum (CÖF) Facebook-oldalán szólította fel a az osztrák Profilt arra, hogy “fejezze be a magyar kormány és a magyar közszolgálati média vegzálását és kérjen bocsánatot!”

 

A CÖF vezetője a bejegyzésben egészen odáig ment, hogy

“az osztrákok 99%-a népszavazás keretében Hitler mellett tette le a voksát 1938-ban. Ezért a Profil című osztrák lapot önmérsékletre szólítom fel, ha bármely legitim kormány vezetőjét a Führerrel próbálják azonosítani.”








 

Lomnici bejegyzésére kedden a Tényleg nevű történelemtudományi szakoldal reagált, mondván ifj. Lomnicinak nemcsak a humorérzéke, de történelmi ismerete is hiányos, hiszen, mint írják:

  • Az Anschlussról tartandó népszavazás ugyanis épp azért maradt el, mert Hitler tudta, hogy az osztrák kormányfő erre támaszkodva akarja elutasítani az Anschlusst.
  • Hitler ezért a népszavazást megelőzve katonai erővel megszállta Ausztriát, így csak utólag, már a náci uralom alatt tartottak egy népszavazást, “az azonban annyira tekinthető tisztának, mint a Kádár-kori tanácsválasztások”.

 

A Tényleg emellett felhívja a figyelmet arra is, hogy a CÖF-elnöknek szándékosan sikerült félreértelmezni az osztrák lap szatíráját, hiszen abban

éppen Orbán az, aki a nácizását parodizálja, és az osztrák lap pont arra utal, hogy a magyar miniszterelnök az osztrákokra, mint Hitler híveire utal.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top