Politika

Elfogyott a türelem: Újabb öt szakszervezet veri félre a harangokat Orbán életveszélyes iskolanyitási ötlete miatt

nyugatifeny.hu

Orbán egy személyben döntött erről.






Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés, a LIGA Szakszervezetek, a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Magyar Szakszervezeti Szövetség

közös közleményben hangsúlyozza, hogy szigorúan csak azoknak a gyerekeknek kellene iskolai ügyeletet fenntartani, akiknek a szülei végképp nem tudják megoldani, hogy otthon maradjanak velük.

 

Az elmúlt napokban számos oktatói és szülői szervezet állt ki azon vélemény mellett, hogy az óvodák és az általános iskolák első 8 osztályának kinyitása a járványügyi szakemberek és a mindennapi tapasztalatok szerint sem indokolt.

 

Az EMMI nyilatkozata alapján az óvodai ellátásban a gyerekek mindössze 6-8%-a, míg az általános iskolás korú gyerekek alig 1%-a igényli jelenleg a felügyeletet.

 

„Mindez a szakszervezeti konföderációk álláspontja szerint (a járvány jelenlegi adatai alapján) meggyőző érv a további zárva tartás mellett, úgy, hogy a gyermekek felügyeletét az oktatási-nevelési intézményekben továbbra is biztosítana kell”

— írják közös közleményükben.

 

“A magyar szakszervezeti konföderációk továbbra is – immár több mint egy éve – amellett érvelnek, hogy a munkavállalók bérköltségeit vállalja át az állam abban az esetben, ha az egyik szülőnek kiskorú gyermekével otthon kell maradnia a járványügyi intézkedések miatt”

 






Mint azt már korábban megírtuk,

Orbán Viktor egy személyben úgy döntött, hogy április 19-től folytatódnia kell a jelenléti oktatásnak

az iskolákban annak ellenére, hogy a tanárok épp csak az első vakcinájukat kapják meg néhány nappal az oktatás kezdete előtt (a védettség a második oltás utáni 2.-3. héten alakul ki).

 

Az iskolában akadály nélkül keresztbe fertőzik egymást, és hazaviszik a rendkívül agresszíven terjedő brit vírust a családnak, ami miatt

több ezer szülő és nagyszülő halhat meg.

 

A nyitással lassabb lesz a járvány lecsengése, azonban, ha kellően sok szülő dönt úgy, hogy nem engedik a gyereküket iskolába és óvodába, érdemi gondot nem fog okozni.

(portfolio.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top