Politika

Kiderült: Egy vagyonba kerül tárolni a fölöslegesen összevásárolt tízezer lélegeztetőgépet

nyugatifeny.hu

16 ezret vettünk, de csak 1500-hoz van megfelelő szakszemélyzet.






Közel havi 90 millió forintba kerül a sokszorosan túlvásárolt lélegeztetőgép-készlet raktározása — tudta meg a HVG.

 

Az első hullám alatt fölöslegesen összevásárolt lélegeztetőgépeket Gödöllőn raktározzák a TEVA telephelyén, ami azóta kétszer is gazdát cserélt.

Szeptemberig ingyenesen parkoltak ott a gépek, azóta viszont fizetni kell érte.

 

A korábbi megállapodás egy haszonkölcsön-szerződés volt, amit a kormány korábbi stratégiai partnereként kötött meg a Teva Gyógyszergyár Zrt. gödöllői telephelyével.

 

Ez a megállapodás tavaly szeptember 30-ig szólt, októbertől pedig piaci alapúvá vált, mégpedig azért, mert a több mint 160 ezer négyzetméter alapterületű ingatlanegyüttes időközben

kétszer is gazdát cserélt.

 

Jelenleg a Carion Befektetési Alapkezelő Zrt. tulajdonában van, akikre 2016-ban Rogán Antal a lakáslottóként elhíresült konstrukció szervezésének feltételeit szabta.






 

Azt, hogy pontosan mennyiért vették meg a telephelyet, Rudas Gábor, a vállalat igazgatósági elnöke nem árulta el a lapnak, de azt elmondta, hogy az összesen 65 ezer négyzetméternyi raktárt, kiszolgálóhelyiséget és egyéb épületet magában foglaló telephelyért 5–10 milliárd forint közötti összeget fizettek.

 

A HVG-hez eljutott bérleti szerződés szerint a kormány jelenleg 7600 négyzetméternyit bérel a telephelyből, a bérleti díj pedig

havonta 165 ezer euró + áfa, vagyis havi 74,3 millió forint, amire havi 29 ezer euró + áfa (13 millió forint) összegű üzemeltetési díj, valamint 3,1 millió forintos rezsiátalány rakódik.

 

Tehát havi 90 millió forint adófizetői pénzbe kerül a fölöslegesen összevásárolt lélegeztetőgépek tárolása.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top