Politika

Megfejtette a Fidesz, hogy miért tombol még mindig a járvány Magyarországon

nyugatifeny.hu

De szerencsére jó híreik is vannak.






A magyar kormány közösségi oldalán magyarázta meg, hogy miért terjed még mindig ennyire gyorsan a koronavírus.

 

Az okot szerintük természetesen nem az elbénázott járványkezelésben, az egyedülálló módon az oltásokhoz kötött korlátozásenyhítésben kell keresni.

 

(Amit ráadásul nem is a valódi védettséghez, hanem csupán az első beadott oltáshoz igazított a kormány: jelenleg a kormányzati kommunikációval ellentétben nem 3 millió, hanem 1,2 millió magyar tekinthető beoltottnak, hiszen ennyien vannak, akik mindkét dózist megkapták már a vakcinából — a szerk.)

 

Magyarország Kormánya tehát így magyarázza a csökkenni nem akaró számokat:

 






Magyarország hetek óta a világ halálozási listájának élmezőnyében van az egymillió lakosra vetített halálozást tekintve.

 

Most már legalább azt is tudjuk, hogy miért.

 

Hatalmas szerencse, hogy a kormány nem csupán a migránsok tömeges támadásától védi meg a magyar embereket, de a járvány munkavállalókra gyakorolt hatásait is minimalizálja.

 

Szijjártó Péter szerdán a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy Magyarországon — sok más országgal ellentétben — sikerült meggátolni azt, hogy a járvány miatt tömeges munkanélküliség jöjjön létre.

 

Ennek kissé ellentmond a tény, hogy még a kormánybarát KSH adatai szerint is

104.000-rel kevesebben dolgoztak idén februárban, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

 

Szijjártót azonban láthatóan nem érdeklik a statisztikák, így gond nélkül belemondta a kamerába, hogy a járvány ellenére dübörgő magyar gazdaságot többek közt annak köszönhetjük, hogy a kormány támogatást nyújtott a vállalkozásoknak.

 






Azt nem tette hozzá, hogy a támogatások legnagyobb részét kormányközeli vállalkozók kapták, a Direkt36 például szerdán írta meg, hogy csak Tiborcz István és barátai milliárdos kedvezményes hiteleket kaptak egy olyan programban, amelyet rászoruló kis- és közepes vállalkozásoknak írtak ki még tavaly, és amelyben elvileg csak tízmilliós tételeket lehetett volna felvenni.

 

Szijjártó bejelentette, hogy

újabb 30 milliárd forintot szánnak arra (az eddig elköltött 800 milliárd után), hogy folytassák a versenyképesség növelését.

 

Ezt a támogatást kapacitást bővítő, hatékonyságot és termelékenységet javító beruházásokhoz adják azoknak a vállalatoknak, amelyek deklarálják, hogy továbbra sem bocsátanak el senkit.

 

A 30 milliárdos összegből vállalatonként maximum 1,8 millió euró támogatást tudnak kiosztani — mondta.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top