Politika

Mi történt? Matolcsyék feljelentették a céget, amelyik óriásit kaszált tavaly a lélegeztetőgép-vásárláson

nyugatifeny.hu

Érthetetlen.






Felfüggesztette az OTT-ONE Nyrt. részvényeivel való kereskedést a Budapesti Értéktőzsdén – közölte a tőzsdefelügyeletet is ellátó Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken.

 

A felfüggesztés addig tart, amíg a cég a jogszabályoknak megfelelő, független könyvvizsgálói jelentéssel alátámasztott éves jelentést tesz közzé 2020. évi tevékenységéről.

 

Az OTT-ONE Nyrt. az egyik olyan cég, amelyik hatalmas hasznot (összesen 12 milliárd forint közpénzt) húzott

a tavaly tavaszi lélegeztetőgép-vásárlásból.

 

Mint ismeretes, a magyar kormány akkor 16.000 darab lélegeztetőgépet vásárolt, amelyek nagy részéről később kiderült, hogy használhatatlan.

A fölösleges gépek egy részét a külügy megpróbálta eladni tavaly, de senkinek sem kellett.

 

A napokban mi is beszámoltunk arról, hogy kiderült: a gépek tárolása jelenleg havi 90 millió forintjába kerül az adófizetőknek, a cég pedig, amelynek a telephelyét az állam a raktározásra bérli, Rogán Antalhoz köthető.

 

Az OTT-ONE Nyrt. részvényeinek tőzsdei forgalmát azért függesztették most fel, mert a cég könyvvizsgálója bejelentette, hogy a könyvvizsgálatra vonatkozó szerződését rendkívüli felmondással felmondja.






 

Ennek indokát a cég nem tette közzé, noha a vonatkozó jogszabályok értelmében ezt meg kellett volna tennie, az MNB ezért határozatában ennek pótlására kötelezte a kibocsátót.

 

A jegybank emellett jelenleg célvizsgálatot is folytat annak feltárása érdekében, hogy az OTT-ONE Nyrt. az elmúlt időszakban tájékoztatási kötelezettségét mindenben a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően teljesítette-e.

 

A jegybank feljelentést is tett az ügyben.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top