Politika

A DK felszólította a kormányt, hogy teszteljék le ingyenesen a tanárokat és a diákokat (+videó)

nyugatifeny.hu

Kiderült, az Orbán-kormány ismét nem tudja, melyik rendezvényen van.






A mai iskolanyitás tapasztalatai azt mutatják, hogy kormány semmit sem tanult az elmúlt egy évben.

— kezdte meg hétfői sajtótájékoztatóját Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció képviselője.

 

A politikus elmondta, hogy az utóbbi egy év alatt a kormány hozzáállása, szervezettsége nem sokat változott az oktatás terén: tavaly a tanárok, szülők, gyerekek pár napot kaptak arra, hogy kitalálják, mihez fognak kezdeni a távoktatás alatt.

 

A kormány semmiféle segítséget nem adott az oktatás szervezéséhez, így kizárólag a tanárok és a szülők kitartásának volt köszönhető, hogy sikerült működtetni a rendszert — hangsúlyozta Arató.

 

Hozzátette: a szeptemberi iskolakezdéskor Orbánék arra is képtelenek voltak, hogy minden iskolába kerüljenek a tanévkezdésre lázmérők.

A harmadik hullámban szintén képtelen kezelni a helyzetet a kormány a DK szerint: egyszer nyugodtan nyithatnak az iskolák a tavaszi szünet után, majd mégis eltolják a nyitást két héttel. Magabiztosan állítják, hogy már biztonságos a jelenléti oktatás, majd a felsősöket és középiskolásokat mégis otthon tartják.

“Ismét a pedagógusok és a szülők viselik minden terhét a mostani nehéz helyzetnek.

Minden szereplő végzi a dolgát, csak egy szereplőre nem lehet számítani: a kormányra.”

— fogalmazott.

 

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány ismét és sokadszorra játssza el, hogy ész nélkül, felelőtlenül hoznak döntéseket, a szakemberek kizárásával, aktuális politikai érdekek mentén.

 





Arató Gergely kiemelte, hogy ez a járvány nem az az időszak, amikor a szakértőket ki kellene hagyni a döntések meghozatalából. Sőt, az érintett szülők és tanárok véleményét is figyelembe kellett volna venni, hiszen a pedagógusok viszik vásárra a bőrüket, és hiába kezdődött meg az ő oltásuk, a védettségük még nem alakult ki.

 

“A kormány ismét nem képes arra, hogy érdemli segítséget nyújtson a pedagógusoknak és a szülőknek.”

— mondta. A DK figyelmeztet arra, hogy

“ha azt akarjuk, hogy az iskolák és az óvodák nyitva maradhassanak, és hogy biztonságos legyen az ott tartózkodás a diákok és a pedagógusok számára, akkor ennek feltétele az, hogy a pedagógusok a kisgyerekek, diákok számára biztosítsanak

ingyenes tesztelési lehetőséget.

 

A teljes videót itt tudod megnézni:




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top