Politika

Az Európai Bizottság elnöke levelet írt Jakab Péternek, Orbán nem fog örülni a benne leírtaknak

nyugatifeny.hu

Nem sok hála jár a kormányzati intézkedésekért.






Jakab Péter megkereste Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét. A Jobbik vezetője azzal a kérdéssel fordult az Unió legfontosabb döntéshozó szervét vezető politikushoz, hogy

ne a kormány, hanem közvetlenül a magyar dolgozók kapják a koronavírus-járvány miatt létrehozott segélycsomag összegeit.

 

Az EU-s politikus levélben válaszolt a magyar ellenzéki képviselőnek. Von der Leyen arról írt, hogy az Európai Bizottság intézkedéseket javasolhat az Európa Tanácsnak, ha azt tapasztalják, hogy sérülnek egy országban a jogállamisági elvek.

 

A döntéseket akkor hozhatják meg, ha a törvénysértés “kellően közvetlen módon érinti vagy súlyosan veszélyezteti az uniós költségvetés hatékony és eredményes pénzgazdálkodását vagy az Unió pénzügyi érdekeinek védelmét“.

A rendelet alapján felfüggeszthetik, sőt, akár meg is szüntethetik a kifizetéseket,

illetve megtilthatják az új jogi kötelezettségvállalásokat és pénzügyi korrekciókat. Az EB elnöke kifejezte, hogy korábban már több alkalommal hangot adtak elégedetlenségüknek Magyarországgal kapcsolatban a jogállamisági szabályok felrúgása, a média függetlenségének megsértése, a közbeszerzési versenyeztetés, valamint a korrupcióellenes keretrendszer szabályozása miatt.

 

Kifejezte, hogy kiállnak az uniós pénzek elherdálása ellen. Azt is leírta von der Leyen, hogy

ismeri a jelenlegi katasztrofális magyar egészségügyi helyzetet.

 






A levelet nagyon köszönöm, tudom, hogy elnök asszonyt a segítő szándék vezérli. A magyar viszonyokat azonban jobban ismerem. Ennek a pénznek – ha nem a bajba jutott melósok, hanem Orbán zsebébe kerül – híre hamva sem lesz” — írta válaszában a Jobbik elnöke. Szerinte a jövőre hivatalba lépő új ellenzéki kormány már szövetségesként fog tekinteni az Európai Unióra.

 

Azt is kifejezte, hogy az új, a jelenlegi ellenzéki pártok által megalakított új kormány csatlakozni fog az Európai Ügyészséghez.

 

Kifejezte, hogy a jelenleg még “lopásra ítéltetett” uniós forrásokat

azoknak kívánják adni, “akiknek Brüsszel eredetileg szánta: a magyar embereknek

— válaszolta Jakab Péter.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top