Politika

FRISS: Kiderült, miről beszélgetett Majka Szijjártó Péterrel

nyugatifeny.hu

Megvitatták a zeneipar helyzetét.






Megírtuk, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a közösségi oldalán számolt be arról, hogy találkozott Majorosi Péterrel, azaz Majkával.

 

A Külügyminisztérium előtt készült közös fotóhoz a külügyminiszter mindössze annyit fűzött hozzá: “Egyszerre voltunk covidosok. Mindketten rendesen elszenvedtük. Most már abban reménykedünk, hogy minél előbb mehetünk koncertre. Ő énekelni, én hallgatni”.

 

A találkozó részleteiről most a rapper nyilatkozott a Telexnek. Elmondta, főként az elmúlt egy évet beszélték ki zeneipari szempontból.

“Elmondtam neki, hogy én hogy láttam az elmúlt egy évet, és szerintem hogyan lehetne segíteni ennek az iparágnak, ami nehéz helyzetbe került a járvány miatt”

– mondta Majka, aki felhívta a külügyminiszter figyelmét a katázó előadók problémáira, beszélgettek az élőzenei rendezvényekre vonatkozó 27 százalékos áfakulcs csökkentéséről, az úgynevezett raktárkoncertek körül kialakult botrányokról, illetve arról is, a kormány milyen segítséget nyújthatna a járvány miatt nehéz helyzetbe került zeneiparnak.






 

Majka hozzátette azt is,

habár gyakran fogalmaz meg nagyon erős kritikát a kormánnyal szemben, még egyáltalán nem tartja ördögtől való ötletnek, hogy leül szakmai diskurzusra a kormány egyik képviselőjével.

 

A rapper szerint Szijjártótól azt az ígéretet kapta, hogy meglátásait felterjeszti a megfelelő szervekhez és személyekhez, mert részükről is van egy olyan cél, hogy szeretnének segíteni az ágazaton.

(telex.hu nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top