Politika

Mi történt? Ugorhat az EU-s helyreállítási alapból nekünk járó összeg több mint fele

nyugatifeny.hu

Félnek, hogy el kéne vele számolni?






Mi is beszámoltunk arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, Brüsszelben több mint másfél órás vacsorán egyeztetett Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével, akivel számtalan kérdést érintettek.

 

Von der Leyen Twitter-bejegyzése szerint a tárgyaláson szóba került a covid-helyzet, a gazdaság helyreállítása, az európai Green New Deal végrehajtása, a Nyugat-Balkán és a globális ügyek általában, illetve

a jogállamisági jelentés.

 

A Portfolio beszámolója szerint a kormány és a Bizottság helyreállítási munkacsoportja között az egyetemi modellváltásra igényelt összeg körül folyik most a vita, mivel ez Brüsszel számára nem prioritás, ráadásul Brüsszelbe is eljutnak azok a hírek, hogy

a kormány éppen a nemzeti vagyon alapítványokba való kimentését szervezi.

 

A kormány eredeti tervében, amely a teljes alappal, tehát mind az 5800 milliárd forinttal számol, az egyetemi modellváltásra 1200 milliárdot költöttek volna.

 

Eléggé úgy néz ki azonban, hogy a kormány nem hívja le a teljes alapot: vasárnap reggel Gulyás Gergely a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában már arról beszélt, hogy az 5800 milliárd forintos alapból csak a támogatás vissza nem térítendő részét, 2500 milliárd forintot hívja le a kormány, a fennmaradó 3300 milliárdnyi kedvezményes hitelt nem.






 

A fennmaradó összeget 2023 augusztusáig még igényelhetik.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top