Politika

Palkovics bejelentette: Ha törik, ha szakad, megépül a kínai spicliképző Budapesten

nyugatifeny.hu

Nincs kecmec.






Mindenképpen megépül a Fudan Egyetem — mondta Palkovics László innovációs miniszter az Indexnek adott interjújában, noha a kínai egyetemmel kapcsolatos egyetlen lényegi kérdésre sem tudott válaszolni.

 

“Amit én tudok mondani, az, hogy a Fudan ügye döntés-előkészítési szakaszban van, így egy sor ügyben vannak még nyitott kérdések” — mondta, az interjúból pedig nagyjából az derült ki, hogy egyetlen kérdésre sem tudott, vagy nem akart még csak vázlatosan sem választ adni.

 

Nem mondta el például, hogy mégis hogyan fog elférni az egyetem és a Diákváros is az eredetileg egyedül az utóbbinak szánt területen, de

a pénzügyi kérdésekre sem adott választ.

 

Nem tudtuk meg, hogy pontosan milyen konstrukcióban száll be az állam közpénzzel a kivitelezésbe: azt elismerte ugyan Palkovics, hogy a kormány elé vitt előterjesztésében van szó egy kínai hitelajánlatról, de ennek részleteiről nem mondott semmit.

 

Elvileg erről majd akkor lesz döntés, ha “beérkeztek az ajánlatok”.

“Abban az anyagban, amit én a kormány elé vittem, az szerepel, hogy ők jelentkeztek, és felajánlották, hogy megépítik az egyetemet saját vállalatukkal, kínai munkásokkal. A részletekről még nem beszélgettünk, és nem döntöttünk. Ha lesznek részletes tervek, s látjuk, hogy ki mennyiért dolgozna, lehet dönteni.”






— fogalmazott. A kampuszról annyi kiderült, hogy azt a magyar állam és a kínai anyaegyetem közösen működtetné, a már jól bevált alapítványi formában.

 

Erről csak annyit mondott Palkovics, hogy van egy üzleti terv erről, de a részleteket még nem dolgozták ki, azt azonban hozzátette, hogy a Fudan ugyanazokkal a feltételekkel tervezi a működést, mint akármelyik amerikai vagy angol egyetem.

 

A kritikákra annyit reagált:

“egyelőre nem szeretnénk B-tervvel foglalkozni. Adja magát, hogy ez egy egyetemi terület legyen.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top