Politika

Megkérdezték az NNK-t, hogy állnak a vidéki települések az oltással, a válasz több mint meglepő

nyugatifeny.hu

Nehéz kérdések ezek.






Elértük a 3,5 millió beoltottat múlt csütörtökön, erről a kormány is hírt adott és pár korlátozó intézkedést és enyhítettek.

 

hivatalos járványügyi tájékoztató oldalon egy ideje megtalálható az első és második oltást megkapók száma is az új fertőzöttek és elhunytak mellett.

 

A múlt hét keddi számok alapján

a védőoltásra regisztráltak száma 4,3 millió felé nőtt

és 69%-uk legalább már az egyik oltást megkapta. A magyar lakosság 33,4%-a van beoltva, a regisztrált 65 év felettiek több, mint 90%-a, a középkorúak 53%-a.

 

Az Átlátszó blog szeretett volna pontos képet kapni arról, hogy egyes települések hogyan állnak az oltással, milyen eltérések vannak az ország különböző területei között. Közérdekű adatigényléssel fordultak az NNK-hoz még március végén.

 

Kérdéseik a következők voltak: 2021. március végéig hány főt oltottak be koronavírus elleni védőoltással a fővárosban és a megyei jogú városokban (településszintű, illetve a főváros esetében kerületi bontásban), valamint, hogy mennyi volt ezekből az első, illetve a második oltást megkapók száma.

 






15 nappal később az NNK vészhelyzetre hivatkozva meghosszabbította a válaszadási határidőt további 45 nappal. A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint ezt a határidőt további 45 nappal meghosszabbíthatták volna, azonban

a válasz egy héttel az első hosszabbítás után megérkezett: nem rendelkeznek a kért, településszintű adatokkal az oltottakról.

 

Ezt követően az önkormányzatokhoz fordultak, ahol arról tájékoztatták őket, hogy az oltások megszervezése, az oltóanyagok eljuttatása a háziorvosokhoz a fővárosi és megyei kormányhivatalok feladata.

 

Volt olyan önkormányzat, ahol a Megyei Oltási Munkacsoportokat, máshol az NNK-t jelölték meg illetékesként.

 

Kérdésüket feltették az Operatív Törzs sajtóosztályának, a Háziorvosok Online Szervezetének (HAOSZ), az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) kezelőjének és az Országos Kórházi Főigazgatóságnak is.

 

Felmerül a kérdés, hogy létezik-e egyáltalán ilyen nyilvántartás, vagy csak abban nincs egyetértés, hogy ki számít adatgazdának a települések átoltottságát tekintve.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top