Politika

Közpénzmilliárdokat felemésztő, alapítványi formájú szélsőjobboldali agytröszttel készül a Fidesz

nyugatifeny.hu

Ezzel szerveznék egy csapattá az európai szélsőjobbot.






Kereszténydemokrata Intézet néven új agytröszt felépítésén dolgozik a Fidesz — írta meg csütörtökön a Népszava.

 

A lap szerint a szervezet kutatásokat, felméréseket készítene, rendezvényeket szervezne, illetve tanácsadói feladatai lennének — mindezt természetesen

mi másból, mint közpénzből.

 

Állítólag már a székhelyet is kinézték a kutatóintézet számára, ami 20-30 embert foglalkoztat majd. A székhely egy Széchenyi-hegyi ingatlan lenne, Sólyom László egykori rezidenciája.

 






A Kereszténydemokrata Intézet értelme és célja a párt nemzetközi megjelenítésének erősítése. A lap szerint angol rövidítés szerint CDI néven futna az agytröszt, ami a Fidesznek már jól bevált alapítványi formában fog működni, és széleskörű nemzetközi kapcsolatokat ápol majd hasonló szervezetekkel.

 

A Népszava szerint ez összefügg azzal, hogy a Fidesz kirúgatta magát az EPP-ből, így most többek közt a Kereszténydemokrata Internacionáléban vadászik együttműködő partnerekre.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top