Politika

Pszichedelikus interjúban fényezi a szerinte demokratikus Orbánt a Fidesz éceszgébere

nyugatifeny.hu

Erős kontent.






Az egész jobboldal sikeressége Orbán Viktor sikerességén áll vagy bukik, az összes többi kérdés ennek messze alárendelődik — mondta G. Fodor Gábor a Telexnek adott interjújában.

 

A Századvég igazgatója saját, Fideszben betöltött szerepéről igen homályosan fogalmazott, nem mondta ki egyértelműen, hogy Orbán tanácsadója lenne, noha a riporter erre többféleképpen is rákérdezett.

 

“Én nem gondolom, hogy vernem kellene a mellemet, hogy én ki vagyok és milyen szerepem van ebben a történetben. Azt pedig pláne hülyeségnek tartanám, ha ilyeneket mondanék: ha bemegyek a tévébe, és segítem az események értelmezését, akkor az majd plusz két százalékot jelent a Fidesznek.”

— fogalmazott. Szerinte

az egész jobboldal sikeressége Orbán Viktor sikerén múlik.

szerint a magyar miniszterelnök megadja a tiszteletet, vitára kész mindenkivel a parlamentben, meghallgatja az érveiket, és “mond jobbat helyettük”.

 

“Orbánnak aztán külön vitája van a liberálisokkal. Bár a liberálisoknak konkrétan nincsen liberális nevet viselő pártja, de van egy uralkodó liberális nézetrendszer, amely nem engedi meg, hogy azon kívül lehessen elgondolni a világot. Tehát innen nézve a liberálisok nem adják meg a tiszteletet a másként gondolkodóknak”

— mondta.






 

A 2019-es önkormányzati választásokkal kapcsolatban elmondta, hogy nem lepték meg a baloldali győzelmek, mivel

a nagyvárosok kulturális identitása nem olyan, mint amit az Orbán-féle politika képvisel.

 

Azt nem tudja megjósolni, hogy 2022-ben is kétharmaddal nyernek-e, de ha így lesz, annak örülni fog. Szerinte a választások tétje inkább az, hogy folytatja-e egyáltalán a Fidesz.

 

“Ha nincs kétharmad, az más feladatot ír elő a politikai szereplőknek, de ez nem megoldhatatlan kérdés. Orbán 30 éve van a politika első vonalában, látott már mindent és az ellenkezőjét is. Éppen azt ne feltételeznénk róla, hogy tudna kétharmad hiányában kormányozni?”

— fogalmazott. Szerinte

Orbán nem ragaszkodik a hatalomhoz, ha veszít, akkor átadja.

 

Abban azonban biztos, hogy a miniszterelnök ellenzékből is folytatná a politizálást.

“Én változatlanul egy ereje teljében lévő, cselekedni akaró és tudó, határozott embernek látom. Nem úgy tűnik, hogy feladná. Ambíció, intellektus, erő és érdeklődés is van még benne”

— mondta.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top