Politika

Bődületes cinizmussal reagált Kósa Lajos arra, hogy Mészáros egri hotelje háromszor annyit kapott felújításra, mint egész Eger (+videó)

nyugatifeny.hu

Megkérdezték, válaszolt.






Mi is beszámoltunk róla, hogy Mészáros Lőrinc több állami pénzt kapott az egri hoteljük felújítására, mint a komplett egri önkormányzat kompenzációként a drasztikus adóelvonások után.

 

Így miközben Eger 825 millió forintos kompenzációt kapott többek között az iparűzési adó megfelezése miatt, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt. egri hotele, a Hotel Flóra

2,8 milliárd forintot

kapott az államtól felújításra.

 

A hírre a Demokratikus Koalíció is reagált: a párt kiemelte, hogy 2022 után nem hagyják, hogy feledésbe merüljenek ezek a gaztettek.

 

Az üggyel az RTL Klub Híradója is foglalkozott hétfőn, a riportban Kósa Lajost is megszólaltatták. Szerinte

almát almával, körtét körtével hasonlítunk össze.

 

Kósa úgy véli, hogy az állami támogatások igazságosak, és Eger a méretének és a közölt igényeinek megfelelő támogatást kapott. Hozzátette: az ellenzéki városok többsége megkapta azt, amit a kormány ígért.






 

Ehhez képest Eger polgármestere, Mirkóczki Ádám úgy nyilatkozott a Híradónak: a város vesztesége összesen 2,5 milliárd forint, ennek ellenére csak 1,5 milliárdot kértek a kormánytól.

 

Ennek az összegnek is csupán alig több, mint a felét kapták meg.

 

A riportot itt tudod megnézni:




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top