Politika

Idén már nem lesz minimálbér-emelés, Dobrev Klára teljesen kiakadt

nyugatifeny.hu

“Családbarát” kormány.






Varga Mihály Facebook-oldalán jelentette be csütörtökön, hogy jövő júliustól a szociális hozzájárulási adó (szocho) 15 százalékra mérséklődik.

 

Ez egyben azt is jelenti a Népszava szerint, hogy idén már nem nő a minimálbér és a garantált bérminimum összege.

 

Egy nevetséges mértékű, 4 százalékos emelésről még januárban született megállapodás, amit egyébként egyébként Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke nem írt alá. Ez nem is csoda, hiszen az euróhoz viszonyítva

jóval kevesebbet ér a magyarok pénze most, mint az elmúlt években.

 

Míg 2020-ban 317 eurót ért a magyar minimálbér, ez az összeg 2021-ben a 4 százalékos emeléssel együtt is csak 309 euró.

 






Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje Facebook-oldalán reagált a pénzügyminiszter bejelentésére:

“Évek óta döngetik a mellüket, hogy micsoda családbarát kormány az övék. Tudjátok, mi tesz egy kormányt családbaráttá? Hosszú a lista, ám most elégedjünk meg a legfontosabbal:

az emberi méltósághoz elengedhetetlen fizetés biztosítása egészen bizonyosan családbarát intézkedés lenne.

Magyarok sokasága várta az újabb minimálbér emelést, hiszen a magát családbarátnak becéző kormány ezt is megígérte. Ám mint oly sokszor, ezúttal is csalódniuk kell, ismét csak azt látják, rászedték őket.

Csalódottságot és haragot éreznek. Magyarország megértette, hogy kormánya valójában családellenes politikát folytat. Családellenes dolog az édesapák és édesanyák bérével való játszadozás, a dolgozó emberek kiszolgáltatottságban tartása.”

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top