Politika

Szijjártó úgy tudja, Magyarország lehet a járvány egyik legnagyobb nyertese

nyugatifeny.hu

Úgy fut majd a szekér, hogy még az USA-t is megelőzzük.






Interjút adott Szijjártó Péter a lengyelországi Lódz városában. Ennek során a V4-es országokkal kötött gazdasági-stratégiai megállapodásról beszélt.

 

A miniszter szerint a V4-ek (Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia) az utóbbi években “a józan észre alapuló gazdasági és biztonságpolitikai stratégiát folytattak“, a közös kiállásnak köszönhető, hogy az Európai Unióban nem érvényesek az illegális migránsok elosztására vonatkozó kötelező kvóták, egyúttal Közép-Európa lett a legvonzóbb beruházási célpont Európában, ennek nyomán

mi töltjük be a növekedési motor szerepét“.

 

Kijelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt

nem túlzás új világrend létrejöttéről beszélni

mind gazdasági, mind politikai szempontból, ez természetesen új kihívásokat jelent. A tárcavezető elmondta, V4 országai közötti szoros együttműködés a jövőben biztosíthatja gazdaságaink gyors újraindítását, valamint azt, hogy az országcsoport az új világrend nyertesei közé tartozzon.

 

Kijelentette, hogy a térség ma már az európai gazdaság gerincoszlopának számító német ipar beszállító vidéke, “a legutóbbi békeévben, 2019-ben” például a V4 és Németország kereskedelmi forgalma meghaladta a 300 milliárd eurót.

 






A Közép-Európába irányuló külföldi beruházásokról Szijjártó Péter azt mondta: szinte az összes beruházási versenynél a végső vetélytársak mindig a V4 országai voltak, ez mutatja, hogy a térség Európa legvonzóbb beruházási térségévé vált.

 

Szerinte ez “a fegyelmezett költségvetési politikánknak“, valamint az alacsony adóknak köszönhető, ezért “az új világrend küszöbén” világossá kell tenni azt az álláspontot, hogy Magyarország soha nem fog hozzájárulni semmiféle globális minimumadó bevezetéséhez.

Nem fogunk adót emelni nemzetközi nyomásgyakorlás miatt“, és az ország versenyképességének záloga, hogy az adópolitika nemzeti hatáskörben maradjon — tette hozzá. Elmondta, a magyar kormány kitart az illegális bevándorlók elosztási kvótáját ellenző álláspontja mellett.

Azt látjuk, hogy sem Brüsszelben, sem New Yorkban nem adták fel a kötelező letelepítési kvóták gondolatát“. Úgy gondolja, hogy a kabinetnek ébernek kell lennie annak érdekében, hogy “amit egyszer meg tudtunk akadályozni, az lopakodó módon ne térhessen vissza, ne veszélyeztethesse Európa és benne a közép-európai országok biztonságát és önrendelkezését“.

A magyarok erős Európában érdekeltek” — folytatta, ez viszont szerinte nincs erős keresztény értékek és közösségek nélkül, ezért arról beszélt, hogy az Orbán-kabinet a jövőben is “ki fog állni” a világon az üldözött keresztények mellett, és ragaszkodik Európa keresztény alapértékeinek megerősítéséhez.

 

Végezetül a két ország beoltott polgárainak szabad utazásáról szóló magyar-cseh megállapodásra is kitért. A miniszter reményét fejezte ki, hogy ezt a megoldást hamarosan a visegrádi szintre is ki tudják terjeszteni.

(MTI korrigálva) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top