Politika

DK: Fizesse ki a kormány az Ausztriába utazó magyarok PCR-tesztjét! (+videó)

nyugatifeny.hu

Ha már átverték a magyarokat a védettségi igazolvánnyal.






A kormány átverte a magyarokat, a keleti oltásokkal sajnos nagyon sok mindenre nem jogosultak az emberek — mondta Barkóczi Balázs a Demokratikus Koalíció online sajtótájékoztatóján hétfőn.

 

A múlt héten kiderült, hogy a kormány ígérete ellenére nem lehet Horvátországba utazni a védettségi igazolvánnyal, tegnap pedig az vált világossá, hogy Ausztria sem ad zöld kártyát azoknak, akiket valamelyik keleti vakcinával oltottak be.

 

Zöld kártya nélkül Ausztriában nem lehet szállodába, étterembe, de strandra sem menni.

 

A “zöld kártyát” háromféle módon lehet megkapni:

  • aki átesett a betegségen, és hat hónapnál nem régebbi orvosi igazolással vagy három hónapnál nem régebbi antitest-teszttel bizonyítja gyógyultságát,
  • 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt, vagy 48 óránál nem régebbi negatív antigén-teszt felmutatásával,
  • aki az EMA által engedélyezett valamelyik oltást kapta, az az első dózis felvétele után 22 nappal kaphatja meg a kártyát, ami 9 hónapig érvényes.

 

Az EMA a Sinopharm és a Szputnyik V vakcinát még nem engedélyezte.






 

“Mostanra egymást érik azok a hírek, amelyek szerint az Orbán-kormány megint átverte a magyarokat”

— fogalmazott Barkóczi. A párt ezért azt követeli, hogy a kormány kérjen bocsánatot, amiért átverte a magyarokat, amikor azt mondta: mindenre jogosultak lesznek a keleti vakcinákkal is.

 

A DK tehát azt követeli, hogy

a kormány fizesse ki azoknak a PCR-tesztjeit, akiknek amiatt van szükségük tesztelésre, mert nem fogadják el a keleti oltásukat.

 

“Senkit nem érhet hátrány az Orbán-kormány kudarca miatt”

— hangsúlyozta Barkóczi, hozzátéve, hogy aki ma keleti oltással indul útnak Ausztriába, azzal úgy bánnak, mintha semmilyen oltást nem kapott volna, a szükséges tesztek költségeit pedig saját magának kell állnia.






 

A videót itt tudod megnézni:




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top