Politika

Kiderült: 1100 milliárdot ígért a kormány a felsőoktatásnak, de végül nem annyit adnak rá

nyugatifeny.hu

Hanem a töredékét.






Az európai uniós helyreállítási alap (RFF) több, mint a felét közlekedési és egészségügyi fejlesztési projektekre fordítja majd Magyarország, az egyetemnek beígért 1100 milliárdos összeg 281 milliárd forintra olvadt — derül ki a kormányzati honlapra feltöltött végleges tervekből.

 

Az EU közös pénzügyi keretéből 2511 milliárd forint jut Magyarországra, ezt kilenc program keretében használja fel a kormány — írja a Népszava.

 

857 milliárd megy az egészségügyre, 631 milliárd jut közlekedésre, az energetikai szektor 262 milliárdot kap, és 281 milliárd forintból gazdálkodhat a „Magasan képzett, versenyképes munkaerő” nevet viselő program.

 

A többi komponensre jóval kevesebb pénz jut: a település-felzárkóztatást 77 milliárddal, a vízgazdálkodást 44 milliárddal támogatja a kabinet, végül 24 milliárd forint jut majd „szakpolitikához nem sorolható országspecifikus ajánlásokra”, írja a lap.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top