Politika

Kovács Zoltán feleségének üzlettársa milliókat kapott Semjén vadászati kiállítását szervező cégtől

nyugatifeny.hu

Kovács Róbertnek még közös cége volt a vadászkiállítás kormánybiztosának feleségével, amikor felügyelőbizottsági tag lett a kiállításért felelős cégben.






Orbán Viktor 2018 végén nevezte ki a 2021-es vadászati világkiállítás kormánybiztosává Kovács Zoltán egykori kormányszóvivőt, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárt.

 

Néhány hónap múlva az állam tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. céget alapított a vadászati világkiállítás lebonyolítására:

az Egy a Természettel Nonprofit Kft.-t 563 millió forintos alaptőkével hozták létre.

 

A cég létesítő okirata szerint a cég felügyelőbizottságában Kovács Róbert már ekkor, 2019 februárjában pozíciót és havi bruttó 250 ezer forintos apanázst is kapott.

 

Az Opten szerint Kovács a kinevezésekor már

csaknem egy éve a vadászati kiállításért felelős kormánybiztos Kovács Zoltán feleségének, Szikora Lindának az üzlettársa volt a Kartal-Ép Kft.-ben

– írja a 24.hu.

 

Az MNV Zrt. a lappal azt közölte, “a döntés-előkészítés során nem merült fel jogszabályon alapuló összeférhetetlenség a megválasztani javasolt tisztségviselők tekintetében”.

 






A Kartal-Ép Kft-t 2017-ben alapította Kovács Róbert, a korábban fideszes politikusként is jegyzett Szikora Linda pedig 2018 áprilisában szállt be – rögtön ügyvezetőként –, majd idén áprilisban teljesen átvette a Kartal-Ép Kft.-t.

 

Korábban mi is megírtuk, hogy a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által megálmodott, Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás -, amelyet nemrég kiemelt fontosságú rendezvénnyé nyilvánított a kormány – összesen 67 milliárd forintot emészt majd fel — ide számítva a Hungexpo 50 milliárd forintos felújítását is.

 

Márciusban pedig kiderült az is, hogy a kiállításra 240 millió forintért rendelnek különböző szobrokat, így többek között egy 16 méter magas és 20 méter széles, 10 tonna elhullajtott szarvasagancsból készülő kaput is felállítanak.

(24.hu nyomán) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top