Politika

Dobrev Klára: Csak Orbán Viktornak lesz oka szomorkodásra az előválasztások után

nyugatifeny.hu

A DK miniszterelnök-jelöltje politikusként és pénzügyi jogászként is optimista.






“Sokkal nagyobb, mint azt a Fidesz gondolná. Arra fogunk felhatalmazást kérni a választópolgároktól, hogy az elrabolt vagyonokat, köztük az egyetemeket visszavegyük, a jogállami kereteket visszaállítsuk. Engedjék meg, hogy a jogtechnikai részletekről a választás után beszéljünk.

 

Az biztos, hogy sok javaslat jelent meg nyilvánosan is és azt is elárulom: optimista vagyok politikusként és pénzügyi jogászként is”

– mondta Dobrev Klára Népszavának adott interjújában arra a kérdésre, hogy mennyi mozgástere maradhat egy ellenzéki kormánynak, ha a Fidesz kiszervezi a forrásokat a 2022-es költségvetésből.

 

A DK miniszterelnök-jelöltje hozzátette, az ellenzéki pártok komoly műhelymunkával alakítják ki a menetrendet a források visszaszerzésére.

“Tudom, hogy a Fidesz rém okosnak tartja magát, ám azt nem tudja, hogy mi még okosabbak vagyunk”

– jelentette ki Dobrev.

 

A koalíciós kormányzással kapcsolatban elmondta, annak az a szépsége, hogy a pártoknak sok témában kell kompromisszumot kötniük.

 






“A koalíciós kormányzás és az abból fakadó kompromisszumok azzal az óriási előnnyel járnak, hogy szemben Orbán egyszemélyben kierőszakolt döntéseivel nekünk a fontos döntések meghozatalakor már sok szempontot kell megvizsgálnunk. Orbán már-már meggyőzte az országot arról, hogy a viták rossz, káros dolgok.

Holott a viták visznek előre bennünket. Vannak különbségek közöttünk, de leülünk egy asztalhoz és beszélgetünk, érvelünk”

– vélekedett a politikus, aki szerint az ellenzéki pártokat a mostani helyzetben sokkal több dolog köti össze, mint amennyi szétválasztja.

“Mindannyian egy normális, parlamentáris, európai demokráciát szeretnénk.

 

Én lennék a legboldogabb, ha 2026-ban egymás politikai ellenfeleként indulnánk a választáson, hiszen akkor végre az oktatásról, adókulcsokról, az egészségügy finanszírozásáról folyhatna a vita. Úgy, ahogy Dániában, Hollandiában vagy Belgiumban. Ez egy jó világ lenne”

– fogalmazott a miniszterelnök-jelölt.

 

Szerinte, ha az ellenzék ugyanakkora teret kapna, mint a kormány a közmédiában, a vidéki lapokban, nemhogy kétharmada, egyszerű többsége sem lenne Orbánnak, hiszen a kormány sikerpropagandája miatt felmérések szerint nagyon sokan nem is hallottak arról, hogy Magyarország első lett a járványban meghalt áldozatok számát tekintetve.

 

Az ellenzéki előválasztásnak Dobrev szerint csak győztesei lesznek, ugyanakkor szomorkodásra csak egy embernek lesz oka.

“Ez a valaki pedig Orbán Viktor”

– mondta Dobrev.

 

(Népszava nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top