Politika

A fideszes EP-képviselő bevallotta: A kormány ugyanúgy gondolkozik az EU-ról, mint a kilépett Egyesült Királyság

nyugatifeny.hu

Szép kilátások.






Magyarországnak és Nagy-Britanniának ugyanaz az elképzelése az Európai Unióról: mindkét állam a túlközpontosított, bürokratikus Brüsszel nélküli, szuverén nemzetek közötti együttműködést tartja a legmegfelelőbbnek — jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője Adam Boultonnak, a Sky News brit tv-csatorna műsorvezetőjének adott interjúban.

 

Hidvéghi a Twitteren közzétett videofelvételen rámutatott: az Egyesült Királyság vélhetően azért vált ki az EU-ból, mert

nem volt elégedett azzal, ahogyan az unió halad a jövőbe.

 

Hozzátette: Magyarország nagy tisztelője az Egyesült Királyság történelmének és a nemzetközi ügyekben kifejtett álláspontjának. Sajnálatát fejezte ki a Brexit miatt, ugyanakkor fontosnak nevezte, hogy a kétoldalú kapcsolatok folytatódjanak a szigetországgal, amely “kulcsfontosságú partnere” Magyarországnak.

 

“Nagy-Britannia szövetségesünk a NATO-ban és az Európa Tanácsban is, ahol egy parlamenti csoportban ülünk a brit konzervatívokkal”

— mondta a képviselő.






 

Az illegális migrációról szólva Hidvéghi azt mondta, hogy az emberi jogok tekintetében minden európai polgár jogaival kellene foglalkozni, nem csak a migránsokéval. Hozzátette: örömmel látja, hogy az EU és tagállamainak vezetőinek nyilatkozataiból Orbán Viktor évek óta hangoztatott gondolatai köszönnek vissza (a szélsőjobboldali vezetők és politikusok osztják csak Orbán véleményét — a szerk.), míg korábban

ezekért a magyar miniszterelnök súlyos bírálatokat kapott.

 

Hangsúlyozta: a migrációs politikának a realitásokon kell alapulnia, az EU nem engedheti meg magának, hogy illegális bevándorlók százezreit, millióit engedje be területére. Kiemelte, hogy nagyon fontos a határellenőrzés visszaállítása, és csak utána lehet tárgyalásokat folytatni arról, mely tagállam fogadna be migránsokat.

 

“Nagyon fontos leszögezni, hogy csakis a tagállamok polgárai dönthessenek arról, milyen országban akarnak élni, ne Brüsszel diktálja a feltételeket”

— jelentette ki Hidvéghi Balázs.

(via mti) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top