Politika

Kiderült, mire költötte a fideszes Boldog István a nejlonszatyorban kapott kenőpénzt

nyugatifeny.hu

A bizalmasok között az is felmerült, a Parlamentben adják át Boldognak a vaskos vesztegetési pénzt.






A hivatali vesztegetéssel vádolt fideszes parlamenti képviselő, Boldog István bizalmasával Ausztriában vásárolt méregdrága Hugo Boss-öltönyöket abból a 20 millió forintos kenőpénzből, amelyet az ügyészség szerint 2019-ben társaival “hálából” kapott az ügyben szintén megvádolt vállalkozótól, M. Róberttől

– írja a Blikk a nyomozati anyagokra hivatkozva.

 

M. Róbert a pénzt nejlonszatyorban adta át egy közvetítőnek a budapesti Király utcában. A pénzfutár ezután K. Péternek, Boldog bizalmasánal adta át a milliókat, aki a Graphisoft Park egyik irodájában adta át a pénzt a fideszes képviselőnek.

 

K. Péter a 2019-es kihallgatásán azt mondta:

„Nem hangzott el konkrétan, hogy a nettó összegre vetített tíz százalék kinek jár, azonban Fehér Petra és az én számomra teljesen egyértelmű volt, hogy kettőnknek és Boldog Istvánnak”.

 

K. Péter szerint eredetileg 30 millió forintban, a vállalkozónak megítélt összeg 10 százalékában egyeztek meg M. Róberttel, de abból végül csak 20 milliót kaptak meg.

 

A Blikk azt írja, K. Péter a kihallgatásán azt is elmondta, ő, Fehér Petra és Boldog István egy irodában harmadolták el a pénzfutártól átvett 20 milliót, majd a beszélgetésekben „Barbi” álnéven emlegetett Fehér egy mosolygós smile-t küldött internetes üzenetben M. Róbertnek, jelezve a vállalkozónak,

hogy megtörtént a kifizetés.

Az egyik Fehér Petra és K. Péter lehallgatott telefonbeszélgetésből pedig kiderült, még az is szóba került, hogy

a pénzt egyenesen Boldog Istvánhoz viszik a Parlamentbe vagy a Képviselői Irodaházba, ám erről végül letettek.

 






Május első napjaiban derült ki, hogy Boldog előkészítő ülését június 30-án tartják a Fővárosi Törvényszéken.

 

Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4-es számú választókerület fideszes képviselője és nyolc társa ellen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot decemberben a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF).

 

Boldog esetében 6,6 millió vagyonelkobzást, hat év letöltendő börtönt, ötmillió forintos pénzbüntetést és öt év közügyektől való eltiltást kért a KNYF.

(Blikk nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top