Politika

Milyen válság? Istentelen pénzt szedett ki Orbán apja a bányacégéből idén is

nyugatifeny.hu

Szegény fia meg bérből és fizetésből él.


Orbán Győző bányacége

1,14 milliárd forint

osztalék kifizetéséről döntött, azaz a Dolomit szinte a teljes, 1,3 milliárd forintos adózott profitját kifizeti a tulajdonosoknak – írja a hvg.hu a vállalat beszámolója alapján.

 

A bányacégből Orbán Viktor apja többségi tulajdonosként

600 millió forintos osztalékban részesül.

 

A lap ugyanakkor megjegyzi a Dolomitnak gyenge éve volt 2020-ban, hiszen a 3,5 milliárd forint csaknem félmilliárddal marad el a 2019-es árbevételtől. Abban az évben ugyanis a bányacég 1,8 milliárd forintos profitot termelt.

 

“Az általános üzleti környezet – különösen az elhúzódó COVID-19 pandémia és annak gazdasági hatásai – a tárgyévben nem volt kedvező, a gazdálkodás összességében kedvezőtlenebb termelési és piaci körülmények között zajlott”


– írta beszámolójában a cég.

 

A Dolomittal kapcsolatban tavaly év végén írta meg a Direkt36, hogy a bányacég lényegesen drágábban – esetenként 60-70-százalékkal magasabb áron – árulja a termékeit, mint a főbb versenytársai. A Dolomit emellett rendszeres beszállítója a nagy állami beruházásoknak is, azaz a piaci átlagnál drágábban kínált termékekért közpénzt is kap.

(hvg.hu nyomán) | forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top