Politika

Komplett hülyét csinált magából Hollik István: Kínos tudásbeli hiányosságára derült fény

nyugatifeny.hu

Gyorsan át is írta az Üldözött keresztények körútját Székely körútra.






Beszámoltunk róla, hogy a Ferencvárosi Önkormányzat szerdán átnevezte azokat a környező utakat, ahová a kormány tervei szerint a Fudan Egyetemet építenék fel. Így többek között lesz Dalai Láma útUjgur Mártírok útjaSzabad Hongkong út és Hszie Si-kuang püspök út is a 9. kerületben.

 

Ezzel kapcsolatban szerda délután a budapesti Fidesz-KDNP közleményt adott ki, amelyben elhatárolódnak Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina akciójától. Mint írják:

“Baranyi Krisztina a politikai showműsor helyett, inkább tartsa be a jogszabályokat! Baranyi Krisztina ugyanis nem nevezhet át közterületet Budapesten, ez kizárólag a Fővárosi Közgyűlés hatásköre.

 

Karácsony Gergely pedig a veszélyhelyzetben a fővárosi képviselő-testület megkérdezése nélkül csak a legszükségesebb, halaszthatatlan ügyekben dönthet. Szerintünk a közterületek átnevezése nem ilyen”.






 

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója pedig a Facebook-oldalán tett közzé bejegyzést az utcák átnevezésével kapcsolatban.

 

“Karácsony Gergely táblákat avatott. Gratulálok. Adok pár ötletet a következő táblákhoz”

– írta Hollik, aki a 444.hu cikke szerint eredetileg

Üldözött keresztények körútat” javasolt Karácsonynak azzal az indokkal, hogy “bár a baloldal ezt nem ismeri el, rengeteg keresztény testvérünk él üldöztetésben például a Közel-Keleten”.

 

A kommunikációs igazgató azóta módosította a bejegyzését, így most a következő utcaneveket javasolja a főpolgármesternek:

“Székely körút. Székelyföldön folyamatos harcot vívnak a székelyek saját identitásuk megőrzéséért.

Kárpátaljai magyarok tér. A kárpátaljai magyarság mindennapos megpróbáltatásainak elismerése sosem volt a baloldal erőssége.

Kárpát-medence utca. Bár mi tudjuk, hogy mi magyarok összetartozunk határon innen és túl, a baloldal többször kampányolt a külhoni magyarok ellen, mint értük.

A jó hír, hogy Karácsony Gergely egy 7000 kilométerre fekvő ország belügyeit érdekesebbnek és fontosabbnak tartja a budapesti városvezetés tekintetében, mint honfitársaink és nemzettársaink megpróbáltatását”.

 






A 444.hu ugyanis korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy úgy tűnik, Holliknak nem volt elég keresztény az a Hszie Si-kuang, a Kínai Népköztársaság területén illegalitásban működő mintungi római katolikus egyház püspöke,

aki a hite miatt 28 évet volt kénytelen különböző kínai börtönökben élni, és a haláláig állandó rendőri felügyelet alatt állt.

 

Eszerint Hollik István számára Hszie Si-kuang püspök üldözése egy 7000 km-re fekvő ország belügyeihez tartozik.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top