Politika

A sportakadémiák állami támogatása akkor is megmarad, ha nem használják fel

MTI Fotó: Beliczay László

Egy friss kormányhatározat értelmében, ha a sportakadémia az adott évben nem használja fel az állami támogatást, akkor az összeget átviheti az utánpótlás korosztály alatti korosztályainak támogatására – szúrta ki a 444.hu a Magyar Közlönyben.






 

A pénz csak a sportolók sporttevékenységével összefüggő kiadásaira lehet felhasználni és a miniszternek is kell hozzá az engedélye. Vagyis ingatlanra irányuló tárgyi beruházásra, felújításra és tárgyieszköz-beszerzésére nem használható fel a keret.

 

Emellett kitételként szerepel, hogy nem veszélyeztetheti a sportakadémia által a keretmegállapodásban vállalt, az utánpótlás korosztályokkal kapcsolatos feladatok ellátását. A támogatás azonban nem zárja ki a tao-támogatások igénybevételét a korosztály alatti korosztályoknak, illetve külön támogatás jár a járulékos közbeszerzések költségére.

 

Az akadémiák innentől kezdve pedig nem a szállítóktól kapják majd meg a beszerzéseket, hanem a rendelet értelmében egy kettejük közé szervezett beszerző cégtől.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top