Politika

Cenzúrázta az MTI, hogy a kínai spicliképző elleni tüntetés miatt lesznek útlezárások Budapesten

nyugatifeny.hu

Nem merték leírni.


Demonstrációt tartanak szombat délután 16 és 18 óra között Budapesten az Andrássy út-József Attila utca-Széchenyi István tér-Akadémia utca-Kossuth Lajos tér útvonalon, ezért jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani a környéken

– írja az MTI a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye alapján.

 

Az állami hírügynökség szerint a közleményben a BKK azt írta, hogy a Kossuth Lajos téren színpadépítési munka miatt várhatóan 8 és 11 óra között, majd este a demonstrálók miatt várhatóan 17.40 és 18.30 között a 2-es és a 2M villamosok a Jászai Mari tér helyett csak a Kossuth Lajos térig közlekednek.

 


Hozzátették, hogy 15 órától lezárják az Andrássy utat a Rippl-Rónai utca és a Kodály körönd között, ezért előreláthatólag 17 óráig a 105-ös busz terelve, a Podmaniczky utcán és a Bajcsy-Zsilinszky úton közlekedik, majd várhatóan 17 és 18 óra között lezárják a József Attila utcát, ezért a buszok a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át járnak.

 

Előreláthatólag 17 és 18 óra között a 16-os busz csak a Széll Kálmán tér és a Clark Ádám tér között közlekedik.

 

Közölték azt is, a demonstráció ideje alatt a vonulás útvonalát teljes szélességben lezárják, oda járművek nem hajthatnak be. A keresztirányú forgalmat a résztvevők vonulásának idejére megállítják, ezért az érintett járatok (az M3-as pótlóbusz, a 4-es és 6-os villamosok, a 70-es, a 72M, a 73M, a 76-os, a 78-as trolibuszok, a 9-es, a 15-ös és a 115-ös, valamint a 105-ös buszok) megnövekedett menetidővel közlekednek.

 

Az MTI tájékoztatásából ugyanakkor

kimaradt az a lényeges részlet, hogy a demonstrációt a kínai Fudan Egyetem kampuszának megépítése ellen szervezik a fővárosban.

 


Lehetséges, hogy a BKK közleményében nem szerepelt a demonstráció oka, a hírügynökség ugyanakkor dönthetett volna úgy, hogy leírja, mi miatt várható a tüntetés.

Ezt azonban nem tették meg, mindössze a várható eseményeket összesítő Agendában írták le, hogy miről van szó.

 

A Telex cikkében emlékeztet, hogy ezzel szemben 2014. március 26-án a rendőrség lezárásokról szóló közleménye után felidézték, hogy egy héttel korábban mit mondott a Fidesz képviselője a Békemenetről, amelynek a végén választási rendezvényt tart a kormánypárt és Orbán Viktor.

 

A Fudan és Fidesz-ellenes tüntetést Jámbor András, a Mérce egykori alapító főszerkesztője szervezi. Az eseményen pedig többek között felszólal Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere is. A Facebook-esemény alapján már több mint hatezren jelezték a részvételüket.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top