Politika

Varga Judit bejelentette: 300 ezer forintos kártérítést fizetnek a 2006-os “békés tüntetőknek”

nyugatifeny.hu

Véletlenül most jutott eszükbe.


A 2006 őszi randalírozások során a Fidesz által felheccelt tömeg az élet kioltására alkalmas utcakövekkel és molotov-koktélokkal dobálta a rendőröket, akik gumilövedékkel és füstgránáttal igyekeztek leszerelni a támadókat, az összecsapások során több tüntető és sokkal több rendőr megsérült.

 

Varga Judit “igazságügyi miniszter” most a demonstrálók számára közölt jó hírt: az Orbán-kormánynak ugyanis valamiért most, 15 évvel az események után jutott eszébe kártérítést fizetni a “békés tüntetők” számára.

 

Varga a Facebook-oldalán közölte: a kormány a “rendőri túlkapások” áldozatainak egységesen fejenként 862 eurós (nagyjából 300 ezer forintos) összeget fizet ki kártérítés címén.

 


Varga Judit szerint 53 áldozatról van szó, akiknek “alapvető jogait a Gyurcsány-kormány lábbal tiporta és a mai napig nem kapták meg az őket megillető jóvátételt.”

 

Orbánék nagyon rápörögtek a 2006-os események utólagos retusálására: ismert, hogy 800 millió forintból a legócskább propagandistáik közreműködésével egyoldalú heccfilmet is forgatnak a covid-válság közepén semmilyen aktualitással nem rendelkező sztoriból.

 

Ha Kálomista Gábor hazugságaival szemben a valóságot szeretnéd látni a 2006-os zavargásokról, egy 2 perces videóban >>IDE KATTINTVA<< teheted meg.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top