Politika

Mi történt? Hirtelen eltűnt egy 100 milliárdos vagyonelem Kelemen Beatrix nevéről

nyugatifeny.hu

Nem tarthatta meg.


Eltűnt a legnagyobb, korábban családi tulajdonban lévő vállalkozások részvényesei közül Kelemen Beatrix, Mészáros Lőrinc volt felesége – hívja fel a figyelmet a G7 gazdasági portál.

 

A 100 milliárdos nagyságrendű állami megrendelésekkel felfújt építőipari cégeket összefogó Mészáros Építőipari Holding negyedét még tavaly vehette át tőle Mészáros Lőrinc, idén májusban pedig már a család tőzsdén kívüli érdekeltségei nagy részét birtokló Talentis Group kizárólag Mészáros Lőrincé volt, pedig korábban a fele Mészárosné Kelemen Beatrixé volt.

 

A tulajdonosi viszonyok átalakulásának még a cégbíróságnál sem ismertek a részletei. A Mészáros Építőipari Holding márciusi közgyűlésén elvileg nem született döntés erről, de ezután írták át a cég alapszabályában úgy a tulajdonosi szerkezetet, hogy a Kelemennél lévő részvények Mészároshoz kerültek.

 

A gazdasági lap szerint a tranzakció több hónapja lehetett, mert a cég beszámolója szerint már 2020 végén sem volt tulajdonos Kelemen Beatrix.

 

A Talentis Groupot 2020 végén a volt házaspár még ketten birtokolta fele-fele arányban, de május 31-én Mészáros már egyedüli részvényesként döntött a cég 6,7 milliárdos nyereségéről.

 


Még nem tudni, hogyan kerültek a cégek Mészároshoz, és hogy kapott-e értük pénzt a felcsúti milliárdos volt felesége.

 

A G7 ősszel még korábbi tranzakciók és szakértői becslések alapján kb. 150 milliárd forintra tette Kelemen Beatrix cégvagyonát, amelynek a nagyját ez a két cég adta.

 

Ide tartozik, hogy – mint arról beszámoltunk – Mészáros Lőrinc új felesége, a látványosan vagyonosodó Várkonyi Andrea nemrég 35 milliós osztalékot vett ki a 4 hónapja működő cégéből.

 

.

(g7.hu / 444.hu / Nyugati Fény) |forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top