Politika

Nem tévedés: 6,3 milliárd forintot keresett Mészáros Lőrinc az Index-interjúval

nyugatifeny.hu

Mutatjuk, hogyan.






Beszámoltunk róla, hogy Mészáros Lőrinc interjút adott az Indexnek, amelyben többek között arra a csütörtökön megjelent hírre is reagált, hogy a több mint 455 milliárd forintos vagyonával ő lett Magyarország leggazdagabb embere, maga mögé utasítva a 2011 óta listavezető Csányi Sándort, az OTP elnökét.

 

A Blikk ezt követően kiszámította, hogy pontosan mennyit keresett Mészáros a péntek reggel megjelent Index-interjú után.

 

Az Opus részvénye a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a kereskedés reggeli kezdetén még alig 233 forintot ért darabonként, péntek délután viszont már

247,5 forintért jegyzik a papírt, azaz a részvények értéke darabonként 14,5 forinttal emelkedett fél nap alatt.

 

Mészáros a saját és családja érdekeltségébe tartozó cégein keresztül a pakett 62,51 százalékát birtokolja, a BÉT közlése szerint összesen 438 630 595 darab részvényt – írja a Blikk.

 






A lap számításai szerint így Mészáros Lőrinc részvénycsomagja péntek kora délután összesen

6 360 143 627 forinttal, vagyis nagyjából 6,3 milliárddal ér többet, mint péntek reggel.

 

Mészáros az Index-interjúban egyébként arról is beszélt, ő milyen árfolyamot tartana ideálisnak a 25 forintos névértékű papír kereskedésében.

 

“Ami a jelenlegi részvényárfolyamot illeti, a 2017-es, 760 forintos rekordszinthez képest valóban alacsony, a tavaly márciusi, a világjárvány okozta tőzsdei zuhanáskor prognosztizált 129 forintos mélyponthoz képest viszont magas, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a visszapattanás mértéke a többi részvényhez képest az Opus-papírok esetén magasabb volt. Most azt gondolom, a piacnak 350 forintra kellene áraznia a papírunkat”

– vélekedett a felcsúti milliárdos.

(Blikk nyomán) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top