Politika

Putyin kijelentette: Semmi sem garantálja, hogy Navalnij élve kerül ki a börtönből

nyugatifeny.hu

Interjút adott az amerikai NBC hírtelevíziónak.






Vlagyimir Putyin orosz elnök az NBC News amerikai hírtelevíziónak adott interjúban visszautasította azt a feltételezést, hogy elrendelt volna bármilyen támadást az orosz ellenzéki politikus, Alekszej Navalnij ellen.

 

Az orosz elnök ugyanakkor nem kezeskedett azért, hogy a novicsok típusú idegméreggel megmérgezett Navalnij élve kikerül a börtönből.

“Nézze, az ilyen döntéseket ebben az országban nem az elnök hozza”

– jelentette ki Putyin, aki arra a felvetésre, hogy az ellenzéki politikus Navalnij nem akármilyen rab úgy válaszolt: „nem fognak vele másként bánni, mint bárki mással”.

 

A Putyinnal készített interjút teljes terjedelmében az NBC két nappal azelőtt hozta le, hogy az orosz elnök szerdán Joe Biden amerikai elnökkel találkozik Genfben egy csúcstalálkozón.

 

Antony Blinken amerikai külügyminiszter hétvégi tájékoztatása szerint a találkozón napirendre kerül az Oroszországban bebörtönzött Paul Whelan és Trevor Reed amerikai állampolgárok ügye. Putyin ezzel kapcsolatban utalást tett arra, hogy nyitott egy lehetséges fogolycserére, további részleteket azonban nem közölt ezzel kapcsolatban.

 

Az interjúban Putyin úgy fogalmazott:

évek óta nem látott mélyponton vannak az orosz-amerikai kapcsolatok.

 






Az azzal kapcsolatos kérdésre, hogy Biden bírálta Oroszországot amiatt, hogy “hozzájárul a globális bizonytalansághoz”, Putyin azt válaszolta: az Egyesült Államok “ugyanezt csinálja Líbiában, Afganisztánban és Szíriában”.

 

“Meglep, hogy még nem vádoltak minket azzal, hogy mi idéztük elő a Black Lives Matter (Fekete életek is számítanak/BLM) mozgalmat”

– mondta az orosz elnök, aki szerint a BLM-nek, “van némi alapja”.

“Mindig is megértéssel álltunk hozzá az afroamerikaiak jogaikért folytatott harcához”

– tette hozzá Putyin, aki azonban nem ért egyet “semmilyen szélsőséges viselkedéssel” a mozgalom részéről.

 

Az Ukrajnával közös határ mentén nemrég végrehajtott orosz csapatmozgásokkal kapcsolatban Putyin közölte: Oroszország hadgyakorlatot tartott saját területén. Hozzátette: a NATO rendszeresen tart hadgyakorlatokat Oroszország határának közelében, és ezzel kapcsolatban utalt az alaszkai amerikai hadgyakorlatokra.

(hvg.hu/mti) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top