Politika

A DK bejelentette: Törvényjavaslatot nyújtottak be az egyházi pedofil bűncselekmények kivizsgálására

nyugatifeny.hu

Ferenc pápa intelmeinek követésére biztatják a katolikus egyházat.






Sajtótájékoztatót tartott a Demokratikus Koalíció alelnöke, Vadai Ágnes. A parlamenti politikus az Országgyűlésben pedofilellenes csomagolásba bújtatott, valójában a szexuális kisebbségeket diszkrimináló törvény elfogadása ellen szólalt fel.

 

A képviselő elmondta, a DK “egy valódi pedofilellenes törvényjavaslatot nyújt be” az Országgyűlésnek.

Ennek célja többek között, hogy feltárják az egyházon belüli pedofil bűncselekményeket is,

amelyre a jelenlegi szabályozás nem ad lehetőséget.

 

Szerinte az elmúlt években az egyházi személyek által elkövetett pedofil bűncselekmények nem lettek feltárva, sőt, egyes elkövetők még mindig gyermekekkel foglalkozhatnak. “Amíg a világ szabadabb fele követte Ferenc pápa intelmeit, és kivizsgálták az egyházon belüli pedofíliát, nálunk, Magyarországon csend, titkolózás és tagadás folyik” — jelentette ki Vadai.

 

A DK által benyújtott javaslatok értelmében a gyermekek ellen szexuális bűncselekményt elkövetőket,

egész életre el kell tiltani minden olyan tevékenységtől“, amely során fiatalkorúakkal foglalkozhatnak,

és ebbe az egyházi személyek is beletartoznak. Emellett három év szabadságvesztéssel büntetnék azokat, akik a pedofil bűncselekményekről tudnak, de azokat nem jelentik a rendőrségnek. A képviselő elmondta, a gyónási tevékenység során tett vallomás sem lehet ez alól kivétel.

 

Javaslatukkal a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciát arra köteleznék, hogy a törvény hatályba lépését követő 15 napon belül

indítsanak vizsgálatot a katolikus egyházon belül a gyermekek sérelmére elkövetett sz*xuális bűncselekmények kivizsgálására,

és az eredmények nyilvánossá tételére.






 

Vadai szerint a katolikus egyháznak szembe kell néznie azon válsággal, amelyet a pedofil bűncselekmények eltussolása okoz. Annak érdekében, hogy megkezdődjön az együttműködés, a képviselő konzultációt kezdeményez a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciával.

 

Vadai Ágnes sajtótájékoztatója itt tekinthető meg:

(Demokratikus Koalíció/Facebook) |forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top