Politika

Dobrev Klára kiderítette: Újabb aljas húzást eszeltek ki Orbánék

nyugatifeny.hu

Így reagált a sunnyogásra.






Facebook-videóval jelentkezett Dobrev Klára és Jánosi-Lesi Ágota. A DK miniszterelnök-jelöltje és dabasi képviselőjelöltje közös sajtótájékoztatót tartott a Kisukunlacházától néhány kilométerre található kavicsbányából.

 

A DK-s politikus arról beszélt, hogy az elkövetkezendő időszakban “sokszorosára fog növekedni a bánya területe“, ugyanis újabb bányaengedélyeket adott ki a kormány a helyszínre. Dobrev elmondta, zárt körű pályázaton döntöttek a koncessziókról.






 

Arról is beszélt, hogy szerinte nem meglepő módon “Orbán Viktorhoz és baráti köréhez állnak közel”, akik megkapták az engedélyeket, ezáltal pedig

“rokonok, barátok, oligarchák gazdagodhatnak“.

 

A miniszterelnök-jelölt arra számít, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal építéséhez a helyszínről szállítják majd a nyersanyagot az illetékesek.

 

A DK miniszterelnök-jelöltje kifejezte, amennyiben megválasztják, nem épül meg a Budapest-Belgrád vasútvonal, és a zárt körben megkötött szerződéseket felül fogja vizsgálni az új kabinet. Elmondta,

véget vetne azon pályázatok korszakának, amelyekből mindössze egyetlen szűk kör tud meggazdagodni.

 

A kormányváltás után Dobrev

korrupciós veszélyhelyzetet” hirdetne, és az elmúlt időszakban jogtalanul felhalmozott vagyont visszavenné az érintettektől.

 






Jánosi-Lesi Ágota arról beszélt, hogy sajtóértesülések szerint a kormányközeli Balázs Attila cége nyerhette el a bányászati jogot, és szerinte ő Tiborcz István, Orbán Viktor vejének érdekeltségi körébe tartozik. Ezt arra a tényre alapozza, hogy Balázs tavaly egy olyan céget vett át, ami korábban Tiborcz tulajdonában volt.

 

A képviselőjelölt szerint “tönkreteszik a környéken élő emberek életét“, pedig már most is fokozott forgalom és zajterhelés tapasztalható a Kiskunlacházán. Ezzel kapcsolatban azt mondta, a forgalomnövekedés következtében a főút közelében található ingatlanok elértéktelenednek, a légszennyezettség miatt pedig a lakók egészsége is veszélyben van.

 

Jánosi-Lesi Ágota kifejezte, hogy ki fog állni a körzetben élők érdekeiért, ha megválasztják. Elfogadhatatlannak tartja, hogy az Orbán-kabinet nem áll ki a környéken élőkért, és ezen ő változtatna.

 

A körzet DK-s képviselőjelöltje szerint a Dobrev-kormány megszünteti “a mutyizásokat, a strómanok világát, az aljasságokat“. Cserébe méltóságteljes és európai jövőt biztosítanának Magyarország számára.

 

Dobrev Klára és Jánosi-Lesi Ágota közös sajtótájékoztatóját itt lehet megnézni:

(Demokratikus Koalíció/Facebook) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top