Politika

Novák Katalin óriási pánikot lát az európai baloldalon, amiért a Fidesz is összefogott jobboldali populistákkal

nyugatifeny.hu

Szerinte a baloldali frakciókból „pánikreakciót” váltott ki a Fidesz által is aláírt közös jobboldali nyilatkozat.






“Elindult egy közös gondolkodás Európa jövőjéről, és nekünk, jobboldali, kereszténydemokrata pártoknak van mondanivalónk. Ez a hozzájárulásunk az EU jövőjéről szóló vitához”

– mondta Novák Katalin családügyi miniszter azzal kapcsolatban, hogy pénteken a Fidesz is csatlakozott ahhoz az Európa jövőjéről szóló közös nyilatkozathoz, amelyben 15 európai párt kiállt az EU eszméje mellett, de elutasították az európai szuperállamot.

 

Novák a Magyar Hírlapnak elmondta, a nyilatkozat aláírását több hónapos előkészítő munka előzte meg, és azt szeretnék kifejezni benne, hogy a bevándorlással szemben a családok és a keresztény kultúra erősítésében hisznek, illetve a döntéseknek a demokratikusan megválasztott vezetők és az emberek kezében kell maradnia.

 

“A szuperállam létrehozására, a bürokrácia növelésére, az egyhangú döntéshozatal felszámolására irányuló törekvésekkel szemben mi az erős, szuverén nemzetállamokat támogatjuk”

– tette hozzá Novák Katalin, aki szerint a nyilatkozat is mutatja, hogy milyen erős az európai jobboldal és mekkora potenciál van benne.

“Látjuk az Európai Néppárt és a baloldali frakciók pánikreakcióit.

 






Aggódnak, hiszen komoly politikai erőt képviselő közösségek, köztük kormányzó pártok fogtak össze, mert értik, hogy szükség van a nemzeti értékek és érdekek megjelenítésére”

– vélekedett a miniszter.

Novák Katalin szerint Brüsszelben “nap mint nap tűznek napirendre olyan ügyeket, amelyekkel az európai diskurzust a hagyományos értékekkel szembemenve egy tisztán baloldali, progresszív irányba tolják”.

 

Ezért nekik nem csak védekezniük kell, hanem ki is kell állniuk az olyan fontos értékekért, mint például a család.

(Magyar Hírlap nyomán) | forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top