Politika

Videóval: Dobrev Klára a világ vezető hírtelevíziójának nyilatkozott Orbánék melegellenes törvényéről

nyugatifeny.hu

Dobrev Klárának és a CNN-nek köszönhetően most már a világ is értesült Orbánék homofób törvényéről.






Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje a világ vezető amerikai hírtelevíziójának, a CNN-nek nyilatkozott a magyar kormány által június 15-én elfogadott pedofilnak nevezett, valójában homofób törvénycsomagról.

 

Dobrev az interjú során arról beszélt, hogy Orbán politikájának alapját a 2010-e megválasztása óta az jelenti, hogy a választások előtt, “kipécéz embereket, vagy bizonyos csoportokat, hogy legyen kit gyűlölnie”.

 

Így még négy évvel ezelőtt a bevándorlókat és a menekülteket, ezúttal az LMBTQ-közösség tagjait próbálja ellenségként beállítani.

“Azt akarja, hogy Magyarországon az emberek mindig gyűlöljenek valakit, hogy elterelje a figyelmet a politikájának a valós teljesítményéről, amely szörnyen silány”

– mondta tökéletes angolsággal Dobrev Klára.

 

A CNN újságírója ezt követően arról beszélt, hogy a melegellenes törvény elfogadása komoly visszhangot váltott ki Európában és több európai vezető azt állította, Magyarországnak nincs helye az Európai Unióban, mert ez a törvény nem illeszkedik az európai normákba.






 

Ezzel kapcsolatban Dobrev arról beszélt, az Orbán-kormány számára az egyetlen komoly indok a maradásra az európai pénzügyi alap és a több milliárd eurót jelentő EU-s pénzügyi támogatások.

 

“A jogállamisággal kapcsolatos szabályozások életbelépésével, ezeket a támogatásokat fel lehet függeszteni. Szóval Orbánnak ez az utolsó kis indoka, amiért elfogadta az EU-s tagsággal járó szabályokat is elúszni látszik.

És az is világos, hogy a politikai fókuszának középpontjába Oroszország, Kína vagy Törökország került, nem pedig az Euroatlanti közösség vagy a nyugati demokráciák”

– mondta a DK miniszterelnök-jelöltje, hozzátéve, éppen ez az oka, hogy a hat ellenzéki párt összefogott azért, hogy “véget vessen ennek a rémálomnak”.

 

A CNN újságírója az ellenzéki összefogásról, illetve arról is kérdezte Dobrev Klárát, hogy a 2022-es parlamenti választásokon letudják-e győzni Orbán Viktort.

 

Dobrev ezzel kapcsolatban elmondta, mivel a kormány 2010 után megváltoztatta a választási törvényt, így tudják, hogy a választások nem teljesen lesznek szabadok és igazságosak sem, de azt is tudják, hogy az összefogás az egyetlen út, ahogy le tudják győzni Orbán rendszerét.

 

A teljes interjút itt tudod megnézni:




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top