Politika

Dobrev: Miniszterelnökként új tárgyalást kezdeményezek az EU-val, hogy megkapjuk az Orbánék miatt elveszített pénzt

nyugatifeny.hu

Reagált arra, hogy az Európai Bizottság nem fogadta el a magyar helyreállítási tervet.






Beszámoltunk róla, hogy a Politico uniós illetékesekre hivatkozva szerdán arról számolt be, a 7,2 milliárd euró vissza nem térítendő támogatásra vonatkozó magyar helyreállítási terv brüsszeli jóváhagyása nem zárul le a meghatározott, július 12-i határidőre, mivel az Európai Bizottság elégedetlen a magyar kormány korrupcióellenes intézkedéseivel.

 

A Bizottságnak hétfőig, július 12-ig kell jóváhagynia a pályáztatást megalapozó, a rendszer alapelveit tartalmazó tervet, ezt követően kezdődhet az uniós támogatások kifizetése.

 

Abban az esetben viszont, ha a Politico értesülései igaznak bizonyulnak,

a magyar helyreállítási terv elfogadása és ezzel együtt az uniós támogatás is csúszhat.

 

Az Európai Parlament vitaülésén mondott kőkemény beszéde után Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben reagált a brüsszeli szakportál értesüléseire.

“Hihetetlen! Orbán miatt ezermilliárdos uniós támogatástól eshet el Magyarország!

Az Európai Bizottság nem akarja támogatni annak a 7,2 milliárd eurós támogatásnak a folyósítását, amelyet az






Orbán-kormány az uniós helyreállítási alapból kért. Kiderült, hogy a brüsszeli testület elégedetlen a magyar korrupcióellenes intézkedésekkel, mert az Orbán-kormány nem teljesíti az összeférhetetlenséget, csalást és kettős támogatást kizáró követelményeket.

A helyzet egyértelmű: az Orbán-kormány továbbra is lopni akart, de az Európai Bizottság ehhez nem járul hozzá.

A Demokratikus Koalíció szerint elképesztő felelőtlenség, a magyarok meglopása és hazaárulás, hogy Orbán Viktor megfosztja a hazáját az uniós támogatástól, minden magyar embert százezrekkel megkárosítva.

Ha bizalmat kapok, miniszterelnökként ebben is új tárgyalást fogok kezdeményezni, hogy visszaszerezzük a pénzt, sőt, a teljes, Magyarországnak járó támogatást meg akarjuk kapni, amelyről Orbánék korábban lemondtak”

– írta Dobrev.

 




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top