Politika

Kiderült: Elképesztő összegért fejezik be az aranyáron épülő M6-os autópálya utolsó 20 kilométerét

nyugatifeny.hu

Több mint 88 milliárd forintba fog kerülni.






Letették az M6-os autópálya befejező szakaszának alapkövét, de már február óta zajlik a munka az országhatárig tartó szakaszon, a régészeti feltárások lassan befejeződnek – adta hírül a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kedd délután.

 

Mint írják, az M6 autópálya országhatárig tartó szakaszánál február óta zajlik a munka, a régészeti feltárások pedig lassan befejeződnek.

 

A Bóly és Ivándárda (országhatár) közötti 20 kilométeres szakasz 26,6 méteres koronaszélességgel, középen fizikai elválasztással és burkolt leállósávval készül.

 

A szakaszon három különszintű csomópont épül meg, az M6-M60 elválási, a Bóly-Keleti és a Villányi csomópont. Olyan környező települések fognak így becsatlakozni a gyorsforgalmi úthálózatba, mint például Villány, Nagynyárád, Ivándárda, Szajk, Bóly és Bezedek – írják a közleményben.

 

Ezek kívül épül még 16 műtárgy, így többek között a Villány-Mohács MÁV vasútvonalon átvezető híd, a völgyhidak a Majsi-vízfolyás és a Szilvás-patak felett.

 






Valamint egy komplex pihenőhely Nagynyárádnál, ellenőrzőhely Ivándárda mellett és mérnökségi telep Babarcon.

 

A kivitelezést a S-D 2020 M6 Konzorcium (Strabag és a Duna Aszfalt) végzi

nettó 88,6 milliárd forintért.

 

A közlemény szerint a fejlesztés célja a Duna-menti és a mohácsi térség közlekedésének javítása mellett az Észak- és Dél-Európa közötti tranzitforgalom biztonságos és gyors kiszolgálása.

 

Az M6 autópálya országhatárig vezető, nagyjából 20 kilométeres hiányzó szakaszának megépítésével teljeskörűen megvalósul az Adriai- és Balti-tenger térsége közötti közúti kapcsolatot biztosító TEN-T folyosó magyarországi nyomvonala.

 

Az autópálya befejezésének határideje 2024.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top