Politika

Ocsmány hazugság miatt ítélte el a bíróság a TV2-t: Be kell olvasniuk, hogy lódítottak

nyugatifeny.hu

Marsi Anikó újra vehet egy nagy levegőt.


“Újabb pert vesztett ellenem a TV2 a Kúrián Hamarosan újra be kell olvasni a Tényekben, hogy nem ítéltek el a hat milliárdos büntetőügyben, és hogy nem kapott ügyvédi irodánk 500 millió forintot.”

– tudatta vasárnap Dr. Czeglédy Csaba a közösségi oldalán.

 

A DK szombathelyi képviselőjelötje hozzátette:

 

A TV2 annak érdekben, hogy húzza az időt, a Kúriához fordult, ahol azonban ismét koppant: nekem adtak igazat.

 

A legfőbb bírósági szerv többek között kimondta:


“A konkrét esetben az alperes nem egy közéleti vitában fejezte ki a véleményét, hanem igazolhatóan valótlan tényeket állított, illetve híresztelt, márpedig a bizonyíthatóan hamis tények önmagukban nem állnak alkotmányos védelem alatt.”

“Nem igazolta az alperes azt, hogy a felperes, illetve ügyvédi irodája baloldali önkormányzatoktól 500 millió forint értékű megbízásokat kapott volna, miként azt sem, hogy a felperest 6 milliárd forintos költségvetési csalásért elítélték volna.”

A TV2 többek között azzal próbált meg védekezni, hogy 500 millió forint és 30 millió forint között bagatell a különbség. Nem jött be:

“A felpereshez, illetve ügyvédi irodájához jutó megbízási díj nagyságát illetően a tévedés, illetve az eltérés nem minősül lényegtelen pontatlanságnak, hiszen nagyságrendi különbségről van szó. A felperes két önkormányzattól kapott 30 millió forint értékű megbízást, ehhez képest a félmilliárdos megbízásokra vonatkozó közlés pontatlanságnak nem tekinthető.”

A TV2 érvelésének legszórakoztatóbb része az volt, hogy szerintük azon nyilatkozatommal, amikor lekreténeztem a Szarvas Szilvesztert (PestiSrácok), beismerő vallomást tettem.

“Az alperes nem tudta bizonyítani azt sem, hogy 6 milliárd forintos költségvetési csalásért a felperest elítélték volna. Semmiképpen sem tekinthető a bűnösség „elismerésének” az a felperesi nyilatkozat, amely egy másik televíziós műsorban hangzott el, más összefüggésben azzal a tartalommal, hogy „inkább adócsaló vagyok, mint kretén”.

Ezt a mondatot a logika alapvető szabályai szerint az előzmények ismeretében semmiképpen sem lehet úgy értékelni, hogy ezzel a felperes, minden más nyilatkozatával ellentétben elismerte volna a 6 milliárd forintos költségvetési csalás elkövetését és végképp nem jelenti azt, hogy ezért már elítélték.”


 

Pár hét és Marsi Anikó újra vehet egy nagy levegőt 😏

– írta bejegyzésében Czeglédy.

 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top