Politika

Orbán zsebpincsije megfejtette a kémbotrányt — Nem találod ki, ki áll mögötte (+videó)

nyugatifeny.hu

Bohár Dániel úgy tudja, Soros György pénzelte a “ZS-kategóriás” kémsztorit.


“Úgy tűnik, ez a nyár a Magyarország elleni támadásokról fog szólni” – mondja Bohár Dániel, a Pesti Srácok újságírója és a Pesti TV riportere a Facebook-oldalán csütörtök reggel megosztott videójában, amelyben a vasárnap este kirobbant Pegasus-botrányról beszél.

 

Bohár szerint miután az UEFA “igazságtalanul” megbüntette a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) egyes szurkolók vállalhatatlan viselkedése miatt,

most egy “ZS-kategóriás kémtörténettel” próbálják lejáratni Magyarországot a nemzetközi színtéren.

 

Az Pesti Srácok riportere ezt követően “alsó polcos sztorinak” nevezi a kémbotrányt. Holott az azt felderítő oknyomozó projektet a Forbidden Stories nevű tényfeltáró újságírói hálózat vezette és összesen 17 szerkesztőség vett részt benne, így a magyar Direkt36 mellett többek között a Washington Post, a Guardian, a Süddeutsche Zeitung, a Die Zeit és a Le Monde is.

 

A nemzetközi projek részeként a Direkt 36 kiderítette, hogy évekkel ezelőtt elkezdték használni magyar célszemélyek ellen is az NSO nevű izraeli kibercég okostelefonok feltörésére alkalmas kémprogramját, a Pegasust.

 

A célpontként kiválasztott emberek között pedig kormánykritikus tényfeltáró újságírók, üzletemberek, ellenzéki politikusok és ügyvédek is voltak.

 

Videójában Bohár arról beszél, a Direkt36 cikkét, amelyet szerinte Soros György alapítványa, a Nyílt Társadalom Alapítvány (OSF) pénzelt,

“tudatosan és előre megtervezetten” kezdte el terjeszteni a hazai sajtó.

 

Majd tévesen azt is állítja, hogy a cikk születése előtt az NSO-t és a magyar kormányt meg sem kérdezték a projektet vezető újságírók.

Ezzel szemben a valóság az, hogy mindkét érintettnek részletes kérdéssort küldött az újságírócsapat.

 


Az NSO azonban nem válaszolt a megkeresésre, míg a magyar kormány azt közölte:

„nincs tudomásunk a megkeresésben szereplő állítólagos adatgyűjtésről”, és hozzátették, hogy Magyarország „jogállam, és így minden egyén esetében mindig a hatályos jogszabályoknak megfelelően jár el”.

 

Bohár szerint a “gyenge lábakon álló kémsztorit” végül Szijjártó Péter külügyminiszter “kaszálta el” azzal a V4-es országok sajtótájékoztatóján tett kijelentésével, hogy nincs és nem is volt tudomása az újságírók és politikusok lehallgatásáról.

 

“Világosan látható tehát, hogy a Magyarországot érő támadások mögött olyan szervezetek és szerkesztőségek állnak, amelyek anyagilag függenek Soros Györgytől. (…)

Nem nehéz tehát kitalálni, hogy ki áll az újabb, amúgy kifejezetten gyengére sikeredett attack mögött”

– zárja videóját Bohár Dániel.

 

A videót itt tudod megnézni:
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!
Kattints a hozzászóláshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top